Bolesna spowiedź

Seung sing
2006
6,9 461  ocen
6,9 10 1 461
Bolesna spowiedź
powrót do forum filmu Bolesna spowiedź

10/10

ocenił(a) film na 10

Genialny film, jak na Andiego Lau przystało. Trzyma w napięciu do samego końca. Gra aktorska na 6, no i sam scenariusz.. nic dodać nic ując, po prostu must see.

ocenił(a) film na 3
Asu

film jest niezly, ale nie wiem czy tak wczesne wyjawienie na jaw tozsamosci mordercy bylo dobrym posunieciem...dlatego nie 'uznalabym' scenariusza ani filmu za genialny. tym bardziej, jesli mowa o nadziejach jakie rozbudzil w fanach kina z HK. wybawca 2006 roku seung sing niestety nie bylo >_>

i wielka prosba >_<~~!
Andy Lau to aktor i piosenkarz(oraz ostatnio producent), natomiast ANDREW LAU to wlasnie REZYSER, operator filmowy i producent. Prosze nie mylic tych panow :O!

ocenił(a) film na 9
kakihara

Faktycznie film bardzo dobry. Aktorstwo, scenariusz i muzyka - na najwyższym poziomie. Sporo też drobnych watków dających widzowi ( a przynajmniej mi) do myślenia. Nie będę się tu rozdrabniał - po prostu trzeba zobaczyć i tyle!

ocenił(a) film na 6
kakihara

To bylo kiepskie posuniecie. Liczylem, ze tworcy w ten sposob zrobia klimat lowcy i zwierzyny. Myslalem, ze on bedzie zacieral slady, utrudnial sledztwo itp. Troche sie rozczarowalem. Klimaten do Infernal Affairs mu daleko. Ja i tak bardzo lubie azjatyckie kino, wiec nie czuje, zeby jakos zmarnowal czas na tym filmie. Ot co - widzialem lepsze. Na szosteczke zasluguje dzieki grze aktorskiej. Tony Leung - znow rewelacja!

użytkownik usunięty
Asu

Też mi się podobało :] Film jest jak stare dobre wino - należy smakować powoli. Ukłony w stronę pana Kwong Wing Chan'a z muzykę - najmocniejszy punkt tego filmu zaraz po genialnej grze aktorskiej Tony'ego! Bravo Tony Leung!