Grażyna i Misiek prowadzą na warszawskiej Woli mały interes - bar z obiadami na wynos. Codzienność urozmaicają sobie rozmowami ze szczyptą ironii, okraszanych sensacjami z tabloidowej prasy, z dodatkiem marzeń o wielkiej wygranej w lotka. Każdy, komu przyda się przepis na lepszy nastrój, powinien poznać tę parę. "Bon Appetit" to pełna humoru opowieść o unikalnym miejscu i związanych z nim ludziach.
Portretując małą polską gastronomię, Jakub Maciejko opowiada o unikalnym miejscu i ludziach, którzy je tworzą. Pani Grażynka i pan Zygmunt prowadzą niewielki bar w zakamarkach starej warszawskiej Woli. Zmagając się z codziennością, marzą o wielkiej wygranej w lotto. Swojska atmosfera baru sprawia, że klienci czują się tam jak w domu, a jego właściciele nie wyobrażają sobie życia bez niego. Przez pryzmat lokalu obserwujemy zmieniającą się wokół rzeczywistość.