PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=291383}

Borat: Podpatrzone w Ameryce, aby Kazachstan rósł w siłę, a ludzie żyli dostatniej

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan
2006
6,6 196 tys. ocen
6,6 10 1 195501
6,0 67 krytyków
Borat: Podpatrzone w Ameryce, aby Kazachstan rósł w siłę, a ludzie żyli dostatniej
powrót do forum filmu Borat: Podpatrzone w Ameryce, aby Kazachstan rósł w siłę, a ludzie żyli dostatniej

Jak dla mnie ten film jest żałosny i w ogóle nie śmieszny.Ani razu się nie zaśmiałam,prawie zasnęłam.Ostatnie 20 min nie wytrzymałam i wyłączyłam to gówno.Moim zdaniem ten film nie zasługuje na taką wysoką ocenę.Nic mnie nie zachwyciło,ani gra aktorska ani fabuła.
No to takie jest moje zdanie.

ocenił(a) film na 1
Miley_16

bo taki jest :)
oczywiscie masz racje. nienawidze takich dennych filmow na poziomie intelektualnym zdechlego szczura, widzialem fragmenty i wystarczylo mi, zeby juz wiedziec, ze nalezy sie trzymac z daleka od tego.

1/10

f_e_n_i_k_s

Film odrzuca juz na początku,podziwiam i za razem dziwię się tym ktorzy wytrwali do konca lub choc by do polowy

ocenił(a) film na 10
maratony400

ogladajcie sobie dalej seriale a filmy pelnometrazowe i komedie zostawcie w spokoju
pozdRawiam

maratony400

sami reprezentujecie poziom zdechlego szczura... moge sie zalozyc, ze wasze ulubione komedie to straszny film 8 i american pie 12

ocenił(a) film na 8
f_e_n_i_k_s

"na poziomie intelektualnym zdechlego szczura" ??
Czy Ty nie masz na myśli czasem American Pie ?
Znasz genezę powstania Borata? Mam na myśli produkcję filmu, a nie tylko chęć zarobienia mamony ;] Sacha Baron Cohen (bardzo ceniony brytyjski komik) ukazuje tutaj błahą zaściankowość i myślenie stereotypami w amerykańskim społeczeństwie. Skandalem jest jak wielu Amerykanów czy nawet Brytyjczyków tak jak Borata wyobraża sobie do dziś mieszkańców Azji czy nawet Polaków. Naśmiewa się też z wielu przywar zachodnich kultur, nie oszczędza nawet Żydów (którym sam zresztą jest z pochodzenia). A, że robi to miejscami w aż zbyt dosadny sposób, no cóż :] Borat arcydziełem sztuki filmowej nie jest, ale jako film satyryczny sprawdza się naprawdę dobrze.

ocenił(a) film na 8
aqu32

zgadzam się z Tobą "myślenie stereotypami w amerykańskim społeczeństwie", szkoda tylko że przy okazji straszliwie obrażono tutaj Kazachstan, lepiej było by gdyby pochodzenie Borata było anonimowe.
To jest film w którym amerykanie - twórcy filmu - wyśmiewają przywary amerykanów, coś w rodzaju Gombrowicza w Transatlantyku, czy Dzienniku.

Miley_16

"Nic mnie nie zachwyciło,ani gra aktorska ani fabuła." czy ty wwogole wiesz o czym jest ten film i jaki ma cel?

einsturzende94

Tak wiem o czym jest ten film i jaki ma cel przecież go oglądałam .

ocenił(a) film na 9
Miley_16

czyli jaki ma cel :) ? Jak dla mnie ma on wiele celów. Jaki według ciebie on jest?

dragoonkiler

Wg.mnie jednym z celów na pewno było ośmiesznie,pokazanie w sposób "śmieszny" jak kraj potrafi być głupi i ludzie w nim żyjący.Cały film to praktycznie wyśmiewanie się z różnych rzeczy bo w końcu to satyra.Ale skoro ten film należy do gatunku "komedia" powinien także śmieszyć a nie ciągle w żałosny sposób pokazywać ohydne i odrażające sceny.

Miley_16

swoim nickiem wystawiasz sobie najlepsza wizytowke :) za 10 lat moze dorosniesz do tego filmu, ale nie sadze (patrzac po poziomie wypowiedzi)

ocenił(a) film na 4
brennt

ku****rwa, to już to TAKICH filmów trzeba dorastać żeby je zrozumieć? ha ha ha, ty pewnie w całym internecie szukałeś streszczenia fabuły i teraz rzniesz głupa i cwaniakujesz

użytkownik usunięty
einsturzende94

Tak, ten film miał taki cel, żeby ekipa miała kasę, a w tym celu nie cofnęła się przed wyruchaniem mieszkańców Kazachstanu (nieznających angielskiego), oszukania ich i wystawienia na pośmiewisko. Doszukiwanie się jakichkolwiek głębszych treści w tym gównie może doprowadzić wyłącznie do torsji. Cohen to dla mnie kawał idioty i gnoja. Jeden z najgorszych filmów ever. 0/10.

ocenił(a) film na 7

Załamujesz mnie, mate. Wiesz kto tu ubliża Kazachom? Otóż ty! Naprawdę sądzisz, że początkowe sceny to okrutnie obrażona rzeczywistość Kazachstanu?!! Te pampeluńskie gonitwy z Żydami, kazirodztwo i gwałty? Naprawdę myślisz, że w Kazachstanie nikt nie mówi po angielsku? Skąd w tobie taka wyższość? Nu a jeśli ongiś do Kazachstanu deportowano twoją prababkę? Nabierz trochę wiedzy o świecie, szczawiu. Borat owszem wyśmiewa, ale Amerykę i zauważy to nawet idiota.

ocenił(a) film na 9
Miley_16

Nie przejmuj się. Film mógł być dla Ciebie troszkę za trudny, ale spróbuj za 5 lat.

cytrusart

Nie przejmuję sie w ogóle bo nie ma czym.Nawet nie mam zamiaru oglądać tego gówna za 5 lat.

ocenił(a) film na 6
Miley_16

Cóż, Miley Cyrus w avatarze i nicku mówi raczej dosyć sporo o twoim poziomie intelektualnym, więc naprawdę polecam zastosować się do rady kolegi wyżej.

skycolored

No pewnie bo to że lubie pooglądac jakiś lekki serial żeby się posmiać czy to że lubię Miley Cyrus tak dużo o mnie świadczy....że można od razu z tego moje IQ wyczytać ;/

Miley_16

"czy to że lubię Miley Cyrus tak dużo o mnie świadczy....że można od razu z tego moje IQ wyczytać ;/" być może nie, ale na pewno świadczy o tym że masz zaiste wybitny gust filmowy.

użytkownik usunięty
Miley_16

Jeśli masz 16 lat i lubisz M.C. to nie ma w tym nic dziwnego. Gorzej jeśli uważasz ja za idolkę albo wzór.

Miley_16

To już wiem jakie masz poczucie humoru. Śmieszy cię ten twój "lekki serial" więc nie ma co się dziwić, że Borat dla ciebie jest nie śmieszny. A o twoim poziomie inteligencji właśnie świadczy to, że lubisz M.C. i ten cytat: "Nic mnie nie zachwyciło,ani gra aktorska ani fabuła.No to takie jest moje zdanie".

ocenił(a) film na 8
Miley_16

za sam nick powinni cię ukrzyżować a potem spalić na stosie

ocenił(a) film na 10
Grzesiubb

hahaha :D, tak- nick wielemówi o autorze

ocenił(a) film na 1
skycolored

To w jaki sposób prowadzisz dyskusję o (przypominam!) FILMIE, jest żałosne. Jak można na podstawie jedego upodobania oceniać inteligencję człowieka? Osobiście mam dość patrzącej na mnie z każdej strony Many Hontany, ale jej wielbicielka mówi przynajmniej na temat. Jeśli miałabym tak samo jak ty oceniać IQ po tym co lubisz, to ze względu na upodobanie do "boratowego" humoru nie wystawiłabym ci wysokiej oceny. ALE TAK NIE OCENIAM, WIĘC TRZYMAJ SIĘ TEMATU.

ocenił(a) film na 10
Miley_16

Już Twój avatar ze "słodziutką" Miley mówi wszystko o Twoim podejściu do świata. Więc...

Crazy_Ivan

Boże ludzie jesteście okropni!! Oceniacie innych na podstawie tego czy lubią Borata i jaki mają avatar? To wasza zachowanie i te rozmowy na poziomie przedszkolnym swiadczą o waszym IQ i podejściu do świata! Zrozumcie wreszcie, że nie każdy musi lubić to co wy!

użytkownik usunięty
Crazy_Ivan

No twój wypasiony nick Crazy_Ivan (łał, mocne!) mówi o tobie więcej, niż byś pewnie chciał.

ocenił(a) film na 1
cytrusart

To, że kogoś coś nie bawi nie zawsze musi oznaczać, że dana osoba tego nie rozumie.

ocenił(a) film na 10
cytrusart

brawo!

ocenił(a) film na 1
Miley_16

dajcie spokoj ludzie. po co marnujecie czas na zmuszanie kogos do polubienia czegos co sie nie podoba? bo co, wszyscy musza lubic Borata ? przeciez to dno. idzcie lepiej Bruno ogladac.

ocenił(a) film na 8
Miley_16

Widocznie oglądałaś złą wersje... ocenzurowaną :] Mnie film śmieszył, dawno się nie ubawiłam tak, jak na tym filmie. Trzeba mieć dystans do wszystkiego... a to, ze prawie zasnęłaś ?? Nie mogę w to uwierzyć.

ocenił(a) film na 2
Miley_16

biiiiiiiiiiiiiiidaaaaaaaaaaaaaa raz sie zaśmiałem i już nie pamiętam w którym momencie ;/ 3/10 i to zawyżone

christopher

BORAT RZĄDZIxD BEZ DWÓCH ZDAŃ, A JEŚLI Z WAS SZTYWNIAKI TO NIE POLUBICIE BORATA, ANI ŻADNYCH INNYCH FAJNYCH KOMEDIxD .NARA.

ocenił(a) film na 2
Kalimero

"BUHAHAHAHAHAHAHAHA"

ocenił(a) film na 10
christopher

Ja Borata oglądałem już kilka razy i za każdym razem bawi mnie tak samo, przecież on jest prze zabawny. Pewnie żydzi zaniżają ocenę jak by nie było w Polsce jest ich trochę ale mam dla was przesłanie największą sztuką jest się śmiąc sam z siebie ale nie oczywiście żydzie zaraz biorą wszystko do siebie i się obrażają tak nie wolno. trochę pokory.

ocenił(a) film na 1
snup

dobrze sie czujesz? polecam wizyte u psychiatry...

f_e_n_i_k_s

sam sie źle czujesz, super film, moge oglądać x razy xD

ocenił(a) film na 1
szatan_serduszko166

MUAHAHAHHAHAHHAHAHHAHAHHAHAHHAHAHAHHAHAHHAHA LOL

ocenił(a) film na 2
f_e_n_i_k_s

dokładnie.... BUHAHAHAHAHA!!!! :p mają ziomy gust :P

ocenił(a) film na 10
christopher

to jest jedna z najlepszych satyr (najlepsza) jak bym patrzał na te żałosne ocemy (1:10) to bym nie obejrzał ale zaryzykowałem i SUPER 10/10 10/10 10/10 10/10 10/10 10/10 10/10 CO CHWILE SIĘ ŚMIAŁEM I W NIEKTÓRYCH MOMENTACH PRAWIE SIĘ POSIKAŁEM (tak się mówi). POZDRO DLA FANÓW Borat: Podpatrzone w Ameryce, aby Kazachstan rósł w siłę, a ludzie żyli dostatniej !!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 9
dominik453

film dla ludzi o specyficznym humorze, do mnie trafiła jego wymowa 7/10 (p.s. miley cyrus kicks ass xD)

ocenił(a) film na 10
butterflysuicide

miley cyrus nagrała nowy singiel, autorka tematu pewnie z niecierpiętliwością czeka na cała płytę niachniach ;)

snup

A niby jak ten film ma Cię śmieszyć, skoro najprawdopodobniej jesteś zapatrzona tylko i wyłącznie w zdolności Miley (których ma niewiele). Kto normalny ją toleruje?! Przypominasz mi SweetMiley, która ode mnie ucieka... ;]]

eeee_e

NAJPRAWDOPODOBNIEJ..hmm no własnie.Zawsze tak jest jak ludzie widzą Miley w avatarze to od razu jestem "pusta,głupia małolata która na niczym się nie zna i kocha tylko HM" ;/ A jest wręcz na odwrót. Tak sie składa że nie jestem "zapatrzona tylko i wyłącznie w zdolności Miley (których ma niewiele)." A kto normalny ją toleruje? Np. ja i zapewniam cię że jestem, w 100% normalna.

ocenił(a) film na 10
Miley_16

wiesz nie chodzi o twój avatar tylko o twój durny temat, który jest po prostu idiotyczny, może komuś ten film się nie podobać bo jest zbyt ordynarny i że tak powiem za "mocny" ale pisać: "Nic mnie nie zachwyciło,ani gra aktorska ani fabuła" to prostu załamują mi się ręce.

ocenił(a) film na 1
snup

A czemu załamują się ręce? Lepsza taka argumentacja niż żadna...

ocenił(a) film na 3
snup

Gdyby chodziło o inny film to miałbyś pretensję,że autorka nie podaje argumentów.

Miley_16

Miley , Miley , Miley .

ocenił(a) film na 8
eeee_e

a mi się w miare podobał.. 7/10.. film dobry, często gościł uśmiech na mej twarzy.. chocby z tą historia "czy ten samochód ma magnes na ci**i?"

fajny jest ale trzeba do niego podejść inaczej niż do innych filmów.. i trzeba miejscami mieć mózg żeby zrozumieć o co chodzi

KinoManiack

nie podobał mi się :P nie wytrzymałam do końca. No ale cóż, kwestia gustu.