PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10041774}
3,8 279  ocen
3,8 10 1 279
Boudica: Królowa wojny
powrót do forum filmu Boudica: Królowa wojny

Dość dobry

ocenił(a) film na 7

Myślę, że warto obejrzeć dla kogoś kto lubi filmy w podobnym klimacie. Nie jest to może najwyższa liga i czasem można tu znaleźć jakieś głupoty, ale warto dać temu filmowi szanse. Myślę, że gdyby była w tym filmie jakąś gwiazda Hollywood, film byłby hitem na skalę światową, a tak to po prostu dość dobry film. Lubię kino historyczne i widziałem już wiele gorsze filmy. Na plus jak ktoś lubi Wikingów, to znajdzie tu dwóch aktorów z tego serialu ;) 

ocenił(a) film na 3
Carlos92

Chyba mało filmów tego typu obejrzałeś... Film fabularnie jest naiwny, sztampowy i wielu momentach kompletnie nielogiczny, sceny batalistyczne które mogłyby nieco ratować ten obraz są tanie i kiepskie jak w kinie klasy B. Budowa postaci miałka i budząca żadnych emocji u widza. Historyczny wydźwięk już w ogóle pomijam bo to film fabularny ale mimo wszystko w porównaniu chociażby do w "miarę nowych produkcji" jak Centurion(2010) czy 9 Legion(2011) to ten gniot się nawet nie umywa w żadnym aspekcie kinowym. Obejrzyj najpierw parę filmów w danej tematyce, a potem wyraź opinię. Co do gwiazdy światowego kina to przecież Olga Kurylenko takową jest... Film jest słabiutki pod każdym względem kinematografii.