4,8 52 tys. ocen
4,8 10 1 52159
4,3 26 krytyków
Brüno
powrót do forum filmu Brüno

Polecam każdemu, dosłownie każdemu, jeżeli uważacie się za inteligentnych
ludzi, dostrzeżecie w filmie to coś, czar Sachy Barona Cohena. Film jest
rewelacyjny, pewnie dlatego że Bruno przesadził i to bardzo, jednak zrobił
to w taki sposób, że nikt inny nie jest w stanie tego osiągnąć. Wszystkim
tym, którzy go odradzają mówię : wracajcie do lektury harrego pottera, żal
mi was, żal. POLECAM!

elfik_5

Smutne jest to, że dzisiejszemu widzowi trzeba pokazać coś w sposób brutalny, żeby zwrócić jego uwagę. Moim zdaniem filmy Cohena i tak są w tym momencie bez sensu. Bo inteligentnemu widzowi nie trzeba pokazywać problemów tego świata w taki sposób a prostak i głupek i tak będą widzieć "falujący penis cohena". Po co więc ma być ten film? Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę. Niestety.

GumCo

i to jest najlepszy komentarz w tym wątku; dodam tylko, że wg mnie Cohen przed kręceniem Bruna musiał dokonać wyboru: zmienić konwencję czy bardziej szokować? konwencji nie zmienił, więc aby odnieść sukces na miarę Borata musiał bardziej zszokować; o ile Borat był nastawiony na obnażanie mentalności Amerykanów, o tyle w Bruno wyraźnie widać pociąg za $$$ pomimo kilku świetnych scen (vide scena z hummusem); najbardziej śmieszyły mnie reakcje ludzi na jego prowokacje (swoją drogą ciekawe jakie byłyby reakcje widza gdyby nie wiedział że działania bohatera to prowokacje)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
yardie

Jeżeli ktoś się uważa za mądrego, to rzeczywiście - powoła się na bzdetny argument i uzna ten film za arcydzieło.
Jeżeli natomiast ktoś już jest inteligentny, a nie (tak jak ty) ogranicza się do uważania tak, to będzie się trzymał z daleka od tej szmiry.

ocenił(a) film na 2
qwerty12345617

Cały ten gejowski syf był nie do przyjęcia. Polewke miałem tylko z tych głupich ludzi, co wystąpili w tym filmie i z kilku scen które mnie rozbawiły, ale cała reszta jest gorsząca. Tępić pedrylów!!!!!

yardie

No to chyba jestem mało inteligentny skoro wymachiwanie kutasem na ekranie mnie nie śmieszy.

ocenił(a) film na 1
yardie

jesśli się podoba to tylko pedałom nic wiecej nie dodam...

ocenił(a) film na 8
raju88

dziwne nie jestem pedalem a doceniam ten film. za co - juz pisalem. a jesli jestes takim zagozalym hetero ze nie mozesz zniesc widoku "kutasa" to trudno - mnie tez to obrzydza ale przezyje - chyba ze Ty ogladajac te sceny miales jakies sprosne mysli i sie przestraszyles sam siebie:P

ocenił(a) film na 3
yardie

jestes tak zalosny jak twoj post. Bredzisz o inteligencji a nie potrafisz podac zadnych argumentów przemawiajacych za tym tworem...

Tragedia - 2 lub 3 / 10

ocenił(a) film na 5
shamar

ty tez nie lepszy... moze uzasadnisz dlaczego 2/3???? jeden osiol drugiego wyzywa hehe

ocenił(a) film na 8
evinx

ja uzasadnię za niego, jeśli pozwolisz:
-brak jakiegokolwiek morału
-idiotyczne teksty
-film obraża (np. gejów)
wystarczy czy jeszcze??

ocenił(a) film na 4
LoveKiller

jeszcze na dodatek obleśny i zboczony........

evinx

a ja uwazam, ze wcale nie najgorszy. spodziewalem sie czegos duuuzo gorszego. powiem nawet, ze lepszy niz borat jak dla mnie:)
ps. wyroslem na moty pythonie a potem south parku moze stad nie mam obiekcji do takiego humoru

ocenił(a) film na 8
sowabezoka

też się na tym wychowałam (to zasługa starszego brata) ale nie mogę znieść że ktoś mówi o tym filmie 'dal inteligentnych'

ocenił(a) film na 10
yardie

Zgadzam się. film na prawdę prezentuje wysoki poziom satyry i ogólną parodię życia we wielkim świecie. jest to zdecydowanie komedia dla inteligentnych ludzi gdyż zwykły oglądacz Świata Wg Kiepskich może nie załapać o co chodzi i odbierze film jako po prostu niesmaczny i kontrowersyjny.

Jak dla mnie to najśmieszniejsza komedia jaką widziałem, a wiele widziałem!!!

ocenił(a) film na 3
Wielki_Krytyk_Filmowy

i co załapałeś inteligentny ludziu ? w ktorych miejscach to było smieszne i dlaczego ?

ocenił(a) film na 8
Wielki_Krytyk_Filmowy

Wielki Krytyku Filmowy szkoda że twoje poczucie humoru nie jest tak ciekawe jak twój nick ;/ ehh... świat na psy schodzi! nie mówię że film nie był śmieszny, bo momentami był! nawet bardzo! (niezapomniana piosenka 'Bruno gołąb pokoju') i bardzo mi się podobała to że zaśpiewał na końcu z PRAWDZIWYMI artystami takimi jak Elton John (to aluzja do dzisiejszych popkiczoych gwiazdek typu majlej srajlej) ale film NIE BYŁ INTELIGENTNY w żadnym momencie! więc pseudo inteligętni ludzie dajcie sobie spokój i przestańcie pisać o tym filmie jakby to był co najmniej film o życiu Dostojewskiego ;/

ocenił(a) film na 7
LoveKiller

ale rozmowa :-) ty jesteś glupi nie to ty jesteś głupi nie to ty jesteś głupi ... żenada wszyscy jedna wielka żenada.

ocenił(a) film na 4
iroblink

no dokladnie jak ktos powie ze mu sie niepodoba to od razu ktos pisze ze jest glupi a ten na drugiego i tak w kolko, w sumie lubie to, smiesznie jest :D

ocenił(a) film na 8
yardie

Kobietą być może ten film się nie spodoba, ponieważ jest bardzo zboczony, idiotyczny, niespotykany ...

Lecz jeśli chodzi o humor - super. Jedna z najlepszych komedii jakie oglądałem do tej pory. A oglądałem ich bardzo dużo.

Za ekranizacje stawiam 10.

ocenił(a) film na 2
yardie

Ten film to nie komedia tylko horror, forma tego filmu zasłoniła treść całkowicie, jak dla mnie Bruno mógłby nie powstać, co za dużo to nie zdrowo, a w tym obrazie za dużo jest wszystkiego od wulgarności po kpinę, śmieszył mnie ten film nie powiem, ale był to śmiech przez łzy z poczuciem zniesmaczenia. Z tego filmu nie można się po prostu śmiać, bo on nie bawi, tylko wstrząsa człowiekiem, śmiech jest tylko próbą zatuszowania zdziwienia które Bruno wywołuje. U mnie ma 2/10 bo po prostu mi się nie podobał.

ocenił(a) film na 8
yardie

zgadzam sie, poplakalam sie ze smiechu kilka razy

ocenił(a) film na 7
basiamichalak85

Niezły. Typowy humor Cohen'a. Jeśli ktoś oglądał jego wcześniejsze projekty to wie czego się spodziewać. No i nie można podchodzic do tego filmu za poważnie. Jest to ogólna polewka z nadętych Amerykanów. Idzie się przy tym pośmiać ale to nie humor dla każdego.
Jak dla mnie 7/10

ocenił(a) film na 4
basiamichalak85

???? jak mozna z czegos takiego poplakać??
chyba z żalu