Braterstwo broni

Tae-geug-ki Hwi-nal-ri-myeo
2004
7,8 14 tys. ocen
7,8 10 1 13902
6,0 3 krytyków
Braterstwo broni
powrót do forum filmu Braterstwo broni

Świetny film.

ocenił(a) film na 8

8/10. Baaardzo dobry film ze świetnymi efektami, muzyką i aktorstwem. Moim zdaniem Koreańczycy powybierali najlepsze cechy amerykańskich filmów i zrobili z tego jeden film. Naprawdę polecam każdemu, który ma juz dość oglądania efektów specjalnych z gdzieniegdzie pokazującymi się aktorami, jak w przypadku nowości zza oceanu. Nie podobać może się troche przerysowana miłość między braćmi, ale wydaje mi się ze to jest po prostu taka kultura.

ocenił(a) film na 8
Imperior

Przyznam, że z początku mylnie oceniłem ten film. Pierwsze sceny zapowiadały miałki, pełen klisz, kolejny film o wojnie (w stylu Tobruku). Wszystko zmieniło się wraz ze sceną szturmu na barak komunistów - pojawiła się tam specyficzna, nadrealistyczna wręcz brutalność, którą widziałem wcześniej np. w filmie Oldboy. Losy braci też są zupełnie oderwane od rzeczywistości, ale chyba nikomu to nie powinno przeszkadzać, dopóki oglądanie filmu dostarcza przyjemności. Ten film posiada własny, oryginalny język i na pewno warto go zobaczyć. Przyznam, że wielkim znawcą kina koreańskiego nie jestem, ale ten i kilka wcześniejszych filmów (The host, Oldboy, Memories of murder, filmy Kim ki duka) sprawiły, że musi się to koniecznie zmienić.

ocenił(a) film na 8
Imperior

Również 8/10 ale http://www.filmweb.pl/film/Ma-i+We-i-2011-562718 zrobił na mnie większe wrażenie...