Braterstwo broni

Tae-geug-ki Hwi-nal-ri-myeo
2004
7,8 14 tys. ocen
7,8 10 1 13902
6,0 3 krytyków
Braterstwo broni
powrót do forum filmu Braterstwo broni

Do tekiego "Szeregowca Ryana" to temu obrazowi duzo duzo brakuje, dlugie sceny czesto nudnawe nic nie wnoszące nielogiczne czasem zachowanie bohaterow, z realnoscią scen tez bym nie przesadzał, lądowanie na plaży na początku Szeregowca jest nie do pobicia. Poza tym scenariusz nie zbyt ciekawy, film o takiej dlugosci powinnien umiec utrzymac widza przez ekranem, ja czym dluzej trwal coraz czesciej sprawdzalem ile do konca, no ale kilka scen dosc ciekawych i dla nich mozna obejrzeć. 5/10

Brat_Dextera

Film przebija Szeregowca Ryana, samym scenariuszem juz nie wspominając o innych zaletach.

ocenił(a) film na 8
Brat_Dextera

Co do długich scen proponuję przerzucić się na kino akcji. Co do realności na dokumenty. Co do długości na krótkometrażowe. A tak poważnie to kino azjatyckie ma swoją specyfikę i moim skromnym zdaniem wnosi powiew świeżości do dzisiejszego kina. Może mieć wolniejsze tempo ale nie jest napewno nudny! :)

ocenił(a) film na 9
SPLEEN1981

Kto nie oglądał... niech żałuje! Świetny film i kapitalna muzyka.

ocenił(a) film na 9
NYPD

Zgadzam sie w Szeregowcu Rajanie tak naprawde ta fabuła jest prosta jak budowa cepa. Oczywyście, że jest to życie itd. Ale w Taeguki jest ona bardziej złożona i według mnie lepiej wyglądają same walki. 5.1 i wielki TV. Poezja. Mało tego się wzruszyłem na nim;]