5,8 21 tys. ocen
5,8 10 1 21285
4,0 4 krytyków
Brick Mansions. Najlepszy z najlepszych
powrót do forum filmu Brick Mansions. Najlepszy z najlepszych

1: Pierwsze co mi się rzuca to słabe przygotowanie fizyczne Paula, niby ćwiczy juitjitsu czy jak to się tam piszę ale widać że odstaję od reszty... Za mało kopnięć efektownych, po prostu słabo przygotowany aktor...
2: Po co zrobili re-make/klon skoro można było nakręcić naprawdę fajny film z Belle i Walkerem albo zostawić scenerie i zmienić połowę fabuły. No ok powiedzmy że zmienili większość wiadomo inne miasto, inny kraj itd ale to wciąż to samo i wiedziałem co będzie dalej dlatego psuło mi to oglądanie...
3: Scena walki z tym dużym - dlaczego? pytam się dlaczego, scena walki jest praktycznie taka sama..

Kolejny film z Walkerem który psują twórcy a nie jako tako Walker...

ocenił(a) film na 8
Putis_K

Paul był wtedy po poważnej kontuzji kolana, której doznał kończąc zdjęcia do Szybkich 6. Po za tym w jaki sposób odstaje od reszty, bo nie rozumiem? To, że Belle skacze więcej to tylko dlatego, że ćwiczy parkour i chcieli to w jakiś sposób pokazać. Nie widzę sensu pytać dlaczego zrobili remake, bo tego nikt nie wie, pewnie chcieli miec swoja-amerykanska wersje:) Nie ukrywam, ze ta jakos bardziej mi sie podoba niz francuska.

ocenił(a) film na 7
AnkaFranka_filmweb

Zwyczajnie polecieli na kasę a nie "chcieli mieć" ;) W kinie rozrywkowym nie istnieje coś takiego, zazwyczaj chodzi o kasę. Na prawdę nie widzisz że Paul Walker nie jest tak sprawny jak aktor z 13 dzielnicy grający te samą rolę? Cyrill Rafaelli zna sztuki walki, parkour i widać że wymiata - taki ma być aktor grający w takiego typu filmie... A Paul nie nadążał za Belle i widać że nie jest tak sprawny ale to w sumie aż tak nie razi, po prostu trochę się człowiek zawodzi gdy ogląda taki film..
Na prawdę wystarczyło trochę pomyślunku żeby wykorzystać atuty Paula ;) Wstęp filmu mi się niesamowicie podobał, Walker w roli tajniaka (gość stworzony do takich ról) garniturek, mafia, narkotyki - kto oglądał Potęge Strachu z nim ten wie że to jego chyba najlepszy film z nim i jeśli cały film by był w takim stylu to było by git. Ogólnie myślę że problem Paula Walkera to w 60% średnia gra aktorska a 40% źle dobrana rola i kiepski projekt..Jeśli natrafiłby na odpowiedni projekt tak jak w przypadku Scrulls a potem F&F to by coś więcej osiągnał a tak gra w takich słabych kopiach :(

ocenił(a) film na 8
Putis_K

Co do Potęgi Strachu zgadzam się w 100%. Świetnie zagrał, świetny film.Zresztą ten sam reżyser pracował potem przy Pawn Shop Chronicles, gdzie Paul również swoją rolą się wyróznia. Widocznie rezyser ten potrafil z nim wspolpracowac i to widać, i czuć oglądając oba te filmy. A jeśli chodzi o porownanie Paula do Rafaelli'ego ... nie wiem, nic mnie nie raziło.Jeśli chodzi o sprawnosc fizyczna nie uwazam, zeby film jakos na tym stracil, dobrze się oglądało, zreszta co za duzo to nie zdrowo: w wersji amerykanskiej mamy pieknego mustanga, a nie same skakanie po dachu, wszystko jest fajnie stonowane, zrownowazone. Ale moze nie potrafie byc obiektywna:)

ocenił(a) film na 7
AnkaFranka_filmweb

Mimo wszystko Paul był srednim aktorem, nie oszukujmy się w potedze strachu był niezly ale to tez nie była wybitna gra. Jednak spodziewalem sie czegoś więcej po filmie.. Nadzieja w braciach Paula, ja cos tak czuję w kościach ze dzięki grze braci postać Paula Walkera w Fast 7 wyjdzie na plus .