5,8 21 tys. ocen
5,8 10 1 21285
4,0 4 krytyków
Brick Mansions. Najlepszy z najlepszych
powrót do forum filmu Brick Mansions. Najlepszy z najlepszych

Żałosne, że plagiat dotyka i kina. Dla mnie osobiście jest to niedopuszczalne, a jednak jak widać
można. Film nawet nie powinien ujrzeć światła słonecznego i jestem pewien, że został wypuszczony
tylko przez to że "Paul Walker" już nie żyje. Film jest straszny! obsada dużo gorzej dobrana niż w
ORYGINALNYM filmie o nazwie "13 dzielnica".
Sama fabuła, postacie, ich rozmowy, nawet wydarzenie są TE SAME! Osobiście, uważam że jest to
Gorsza i dużo tańsza produkcja, pozbawiona choć by 1 % własnej inwencji.
Serdecznie nie polecam.

Grzegorz_Kurc

To nie jest plagiat, tylko film na podstawie tego samego scenariusza zrobiony raz jeszcze - mylisz pojęcia.
Nie zrozum mnie źle - też mnie to wkurza - ale takie przeróbki amerykańskie są nagminne, bo oni lubią mieć wszystko po angielsku, bo napisów nie potrafią czytać, wiec innych filmów niż amerykańskie nie oglądają ;p Zaczęło się na masową skalę od Vanila Sky - i teraz co chwila coś kręcą od nowa
Ostatnio był tez nakręcony od nowa Oldboy np., czy "|Mężczyźni którzy nienawidzą kobiet" jako "Dziewczyna z tatuażem" - można się już pogubić w tym wszystkim. To kompletnie bez sensu, bo pierwowzory są najczęściej lepsze, wiec po chrust oni to kręcą raz jeszcze i nadają inny tytuł dla zmyły?