Szukałem ostatnio na forach wpisów o najlepszych filmach opowiadających o Yakuzie. Parę osób napisało, że Brother
to obowiązkowa pozycja i że jest to jeden z lepszych filmów w tym temacie. Zawiodłem się. Rozumiem, że film jest z
2000 r i nie ma tutaj efektownych scen itp. ale Film jest po prostu słaby. Historia jest jak dla mnie opowiedziana w tak
szybkim tempie, że miałem takie wrażenie - odbembnić film i do domu. Fabuła jest zbyt prosta. Spodziewałem się
japońskiego klimatu owszem brutalności bo z tego słynną japońscy twórcy ale tutaj jest przedstawiony marny
amerykański film kategorii B. Szukam filmu o yakuzie z prawdziwego zdarzenia. Może ktoś kto ma podobne odczucia do
moich poleci mi film godny uwagi. Pozdrawiam
Cóż, film rewelacją nie jest, ale spokojnie mocne 6/10 u mnie ma, za najlepsze filmy o yakuzie uważam CZARNY DESZCZ (1989) I THE YAKUZA (1974) , ale pewnie już widziałeś bo są dość znane. Nie znam zbyt wielu filmów o tej tematyce, widziałem jeszcze kilka ,ale to produkcje klasy C wydawane na wideo nie warte polecenia. Sam jestem ciekaw jakichś dobrych propozycji.
Ten film to kicha totalna. Nie bylem w stanie go obejrzec do konca bo to jakis zenujacy western klasy B- ze stoja albo siedza na przeciwko siebie i strzelaja tak na prostaka pif paf i elo. Film jest za cienki na dluzyzny.
Kiedys 20 lat temu go ocenialem wyzej a dzis sie wydaje strasznie sztuczny i grany na sile przez manekiny ktore zbieraja kulke. Bieda.