Na akceptacje czekają dwa opisy, jeden nie ma podanego źródła więc oczywiście nie będzie zaakceptowany tak samo jak mój który kiedyś napisałem, ale drugi ma źródła:
http://movies2.nytimes.com/gst/movies/movie.html?v_id=154797 [movies2.nytimes.com/gst...]
http://www.imdb.com/title/tt0115781/plotsummary [www.imdb.com/title/tt01...]
Więc ze źródłami może być zaakceptowany, a nie powinien bo zawiera błąd, a że może być już po sprawie to przytocze cały ten opis:
"Butch "Bullet" Stein wychodzi po 8 latach z więzienia i wraca do dawnego życia. Ale co to za życie - Bullet nie ma przed sobą żadnej przyszłości. W wieku 35 lat z kryminalną przeszłością nie ma szans na legalną pracę, mieszka w Brooklinie z rodzicami i dwoma braćmi - starszym, który po ciężkich przeżyciach z czasów wojny wietnamskiej nie jest w stanie powrócić do równowagi psychicznej oraz młodszym, który jest uzdolniony artystycznie jako jedyny z braci ma szansę do czegoś dojść. Bullet musi wrócić do działalności przestępczej, ale boi się, że zaszkodzi w ten sposób bratu. Prawdziwe kłopoty zaczną się gdy Butch odnowi zadawniony konflikt z gangsterem Tankiem."
Chodzi dokładnie o to: "Bullet nie ma przed sobą żadnej przyszłości. W wieku 35 lat z kryminalną przeszłością nie ma szans na legalną pracę" - otóż jest to oczywiście nieprawda, zaraz po wyjściu ojciec załatwił mu prace na budowie za 9 dolców za godzine ale Bullet jej nie chciał, zresztą w źródłach nie ma o tym mowy, tak się czepiam bo taki film zasługuje na prządnu opis, ten bez źródła jest OK ale wiadomo że nie przejdzie, ten który jest teraz zawiera błąd(o czym już pisałem) bo reżyser Julian Temple nie gra Tanka jak wynika z pierwszego zdania opisu, a teraz jeszcze by doszedł ten z tym błędem. I prosiłbym żeby na pierwszej stronie gdzie jest obsada był Mickey Rourke, chyba powinien tam być, podobnie jak Adrien Brody, a nie że są na końcu 'pełnej obsady'. Tak się czepiam ale to mój ulubiony film i ktoś w końcu powinien zrobić tu porządek ;-)
No i jednak opis ten został przyjęty, nie wiem już o co tu chodzi, kto to akceptuje, jak ktoś nie widział filmu to przynajmiej mógł sprawdzić czy tłumaczenie zgadza się z źródłem, dziwne też że ten opis bez źródła został też zaakceptowany a mój który dałem kiedyś nie. Ale i tak nikt tego nie czyta więc po co się trudze, tak, Bullet nie miał szans na legalną prace...