PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479132}
6,6 2,9 tys. ocen
6,6 10 1 2855
4,8 5 krytyków
Bunraku
powrót do forum filmu Bunraku

Po sukcesie filmu "Sin City" twórcy wyszli z założenia, że wystarczy skopiować komiksowo-teatralną formę filmowania i sukces murowany. Niestety, aby to osiągnąć potrzebny jest jeszcze odpowiedni klimat, który może widza zaciekawić, a tego właśnie w tym obrazie brakuje najbardziej. Całość jest atrakcyjna wizualnie (choć już nie tak bardzo po kilku Sin-Citowo-podobnych produkcjach), ale zupełnie nieciekawa, miałka i nijaka. Film dłuży się niemiłosiernie, zwłaszcza, że wszystko co jest w tym obrazie "atrakcyjne" dostajemy w pierwszych 30 - 40 min., a reszta jest już tylko powtórzeniem, tego co widzieliśmy. Wszystko może wyglądałoby troszeczkę lepiej, gdyby nie to, że w trakcie oglądania ma się wrażenie, że film został nakręcony dla osób podchmielonych lub najaranych. Oprócz wielu głupkowatych scen, które są trochę odpychające, na minus należy zaliczyć dość słabą, sztuczną i monotonną choreografię walk, których niestety w produkcji tej jest sporo...
Nie polecam - słabe 4/10

ocenił(a) film na 10
PWMarshal

Właśnie wczoraj oglądałam ten film chyba już 20-ty raz (przestałam liczyć). Jedyne co mnie nuży w tym filmie (po obejrzeniu go tyle razy) jest scena walki w cyrku - i to wszystko. No ale każdy szuka w filmie czegoś zupełnie innego dla siebie. Dla mnie to jest majstersztyk na miarę Jeziora Łabędziego w choreografii Matthew Bourne'a. Taki "smaczek" :)