PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=511849}

Bunt gargulców

Rise of the Gargoyles
2009
3,1 1,1 tys. ocen
3,1 10 1 1131
Bunt gargulców
powrót do forum filmu Bunt gargulców

Po "Krwiożerczej Małpie" i "Monstrum" nic mnie nie zaskoczy!

PS. Obejrzę i ten i będę miał w kolekcji 3 beznadziejne horrory :D

ocenił(a) film na 4
patryk_B

tylko przypominam że o 23 na TV PULS Chupacabra, dwa "horrory" w jeden wieczór :)

ocenił(a) film na 3
Kubeczek_filmaniak

Szok chcą nas wykończyć nerwowo :D

ocenił(a) film na 5
patryk_B

:)) Ha-ha-ha! I ja szykuję się dziś na oba, obydwu jeszcze nie znam, chyba zdzierżę... :))

ocenił(a) film na 2
patryk_B

Jesteśmy zbawieni! TVP2 przerzuca swoje pasmo "kino grozy" na TVP1 XD

patryk_B

kolego nie jest aż tak źle :) "Krwiożercze małpy" na FB mają średnią 2,4 "Monstrum" 2,7 a "Bunt gargulców" AŻ 3,3!!! :) WOW to prawie arcydzieło ;)

ocenił(a) film na 3
ava_delonge

myślę że dam aż 3/10 żeby mieć odpowiednią gradację w dół dla kilku "arcydzieł" z podobnie beznadziejną fabułą lecz jeszcze (i to o wiele) gorszą grą aktorską,
chodzi mi o np. to: http://www.filmweb.pl/film/Starcie+w+przestworzach-2008-447688

ocenił(a) film na 3
Hoodzielec

zresztą te gargulce są jako tako animowane, a w powyżej wymienionym arcydziele filmowane są papierowe samolociki zawieszone na żyłkach :D

patryk_B

Co wy chcecie, właśnie oglądam i całkiem fajna komedia.
szczególnie mi się podobało jak gargulec urwał głowę tej lasce na początku^^

ocenił(a) film na 3
Grajcz

też mnie ta scena rozwaliła ;p

ocenił(a) film na 2
Grajcz

i właśnie przez wzgląd na tą scenę podwyższam ocenę filmu z 1 na 2 :D to było poprostu arcydzieło, sam bym lepszej sceny nie wymyślił, poprostu poezja i (prawdziwe) zaskoczenie, kiedy ta tragikomedia się wydarzyła :D

ocenił(a) film na 1
patryk_B

Najlepsze jest to, że te wszystkie szmiry są z 2009/2010/2011 roku i nie mam pojęcia po co są robione. Nikt ich nie ogląda, nikomu się nie podobają, nie ma z nich zysku, nie wypromują się z nich żadni aktorzy/rezyserzy/hooywiekto jeszcze :D Czasem wydaje mi się, że robią je specjalnie dla TVP, żeby mieli co puszczać i chwalić się w reklamach jak to dużo ich ramówka ma do zaoferowania.

ocenił(a) film na 1
fartownik

te filmy robione sa na zamowienie Amerykanskiego kanalu z serialami i filmami sci-fi, o wielce wymownej nazwie SYFY (nie zartuje, mozecie sprawdzic). Ich filmy z reguly maja solidny budzet 1,5-2 mln dolcow, jesli to robia to w USA widocznie jest na to zapotrzebowanie. Na wikipedii jest lista ich superprodukcji. Ja juz ogladam z ciekawosci co za nowy debilizm wymysla. Brawo (ironiczne of course) dla TVP ze marnuja pieniadze z abonamentow o ktore tak zebrza na taki SYF. Reklamuja sie ze warto spedzic z jedynka jesienne wieczory z racji na rozrywke na WYSOKIM poziomie. Nie mam pytan

ocenił(a) film na 5
kpreiss6

:))) Nie-e-e-e mo-o-o-gę!!! "SYFY"!!!
Teraz wszystko jasne. :)

patryk_B

To jest cała seria podobnych filmów. Cała seria liczy sobie 24 filmy (wg wikipedii). Krwawa małpa to pierwsza część z cyklu "Maneater". A gargulce to część 18.

bunttogrunt

20 mi jeszcze zostało ;/

ocenił(a) film na 2
bunttogrunt

Teraz naprawdę zwątpiłam , dzeki za ostrzeżenie

ocenił(a) film na 4
patryk_B

wiecie czy w ramach serii będzie w TVP film o Yeti ?? po dzisiejszym seansie narobiłem sobie smaku :)

Kubeczek_filmaniak

Niestety złe wieści!
To już koniec horrorów w TVP. Od września wracają seriale i zabraknie naszych MEGAHITÓW w ramówce.

ocenił(a) film na 3
Recovery

Gargulec zdecydowanie najlepszy z tych co widziałem ale ogólnie poziom niziutki, a odnosząc się do kolegi żal że M jak Miłość zabierze nam takie filmy ;P

ocenił(a) film na 3
patryk_B

tragedia i to jest niby horror obejrzcie se martyrsa albo chociaż sierote

ocenił(a) film na 2
Recovery

To jednak zostaje tylko Puls i Tele5 :(

Btw, dzisiaj o 21:00 na TV4 "Straceni" z Izą Miko :D

ocenił(a) film na 3
patryk_B

Koledzy i koleżanki coś nam średnia naszego hitu spada ;P

ocenił(a) film na 2
patryk_B

Podniosłaby sie średnia jakby jakiegoś Mastertona zfilmowali , a tak mamy mała paletę punktów ( w domyścle 1-3)

boundless

Ja tam dałem 7 lubię takie filmy:P

ocenił(a) film na 4
Kane777_filmweb

Film mógłby być ciekawy, w stylu gotyckim-fajny klimat, ale producenci całkowicie ten pomysł zmarnowali. Film tak głupi, że aż ręce opadają. Z drugiej strony są gorsze horrory np. Ludzka Stonoga i inne ''hity''.

west88

Wiesz kolego takie głupie filmy najlepiej się ogląda:D Ale kurde przesadzili z tym jak Ksiądz wysadził w powietrze Kościół.

ocenił(a) film na 4
Kane777_filmweb

Najbardziej denerwują mnie szczegóły np. moment w którym gargulec podleciał i urwał kobiecie głowę, z wielką łatwością-pomijam, że wyglądało to tak nienaturalnie i jeszcze turlająca się głowa, nie wiadomo czy sie śmiać czy bać. Mógłby być świetnym filmem, ale zbyt dużo denerwujących szczegółów i w pewnym momencie wiało nudą. Po tym gatunku nie oczekuję zbyt wiele, ale bez przesady. Mówię o tym bo sam pomysł mnie zainspirował.

west88

Pomysł nie był zły fajne powiązane ze stylem gotyckim z lekkim dreszczykiem emocji. Początek mnie zaciekawił, ale później to już tylko błahe niedociągnięcia. Ale jedno co było dobre to, że te Gargulce bały się światła i zamieniały się w posągi normalnie jak w mitologii Greckiej :D

ocenił(a) film na 4
Kane777_filmweb

Zastanawiam się czy nie obejrzeć jeszcze raz, może zmienię zdanie. Co do zmiany w kamień też dobry pomysł.

west88

Obejrzyj sobie jeszcze raz Ja bym obejrzał bardzo chętnie po raz 3. Masz ten film na Kompie na DvD??

ocenił(a) film na 4
Kane777_filmweb

Spokojnie, mam na kompie.

west88

Ściągnąłeś sobie go czy miałeś gdzieś na płycie?

ocenił(a) film na 4
Kane777_filmweb

A co to za przesłuchanie?

west88

No tak tylko pytam skąd go miałeś. Trudno mi go znaleźć gdzieś na necie, aby go sobie ściągnąć.

ocenił(a) film na 4
Kane777_filmweb

Hmm, nie wiem próbowałeś aresa? Szczerze, nie pamiętam skąd mam ten film.

ocenił(a) film na 8
boundless

Co do Mastertona zgadzam się.Ponoć ma być film ma podstawie powieści Zaklęci.

ocenił(a) film na 2
kevinek

G. Masterton na-dziergał tyle horrorów że kila fajniejszych mogliby sfilmować - no mam na myśli np. cykl Manitou. Niestety jak w życiu nie wszystko da się czytać , acz to co eis pokazało w Polsce starałam się dopaść, tak na serio to chyba ponad polowe tego co napisał znam ( 90% tego to sławnie horrory)