Bunt zmarłych

Shadow: Dead Riot
2006
3,4 785  ocen
3,4 10 1 785
Bunt zmarłych
powrót do forum filmu Bunt zmarłych

Na początku więzienie kobiet, gołe cycki i tyłki (niektóre aktorki były bardzo ładne!) i może wydawać się, że film będzie już taki cały o tym więzieniu kobiet. Zombie pojawiają się dopiero pod koniec filmu i jest kilka mocnych i krwawych scen. Uważam, że średnia ocena z filmwebu (w tej chwili 3,4/10) to gruba przesada. Film zasługuje przynajmniej na 5/10. Chociażby za te fajne cycki (a co!), albo takie krwawe sceny jak np. te z wyrywaniem serc, albo biegający noworodek-zombie odgryzający cyca (haha, to mnie już rozwaliło totalnie) albo scena jak jeden zombiak sterował sobie zwisającym okiem aby odnaleźć jedną laskę. :D No i jeszcze ten szalony doktorek, który swoim wyglądem i zachowaniem przypominał mi doktorka z "Dentysty". Niestety nie podobał mi się tutaj ten morderca-murzyn, którego grał Tony Todd (znany chociażby z "Candyman", "Kruka" czy z serialu "Gliniarz i prokurator") - nie wyglądał jak inni zombie i bardziej przypominał jakiegoś szamana voo doo.
Podsumowując: na pewno nie był to taki zły film, jak inni tutaj piszą, ale arcydzieło z gatunku filmów o zombie to to też nie jest. Ale z pewnością tytuł do obejrzenia wszystkim fanom zombie-movies.

ocenił(a) film na 5
Axel

Polecam moją listę filmów o zombie:
http://www.filmweb.pl/user/Axel/blog/546118

ocenił(a) film na 1
Axel

Przynajmniej 5/10? Nie obraź się, ale chyba upadłeś na głowę. Średnia tego filmu powinna wynosić (pisze to na serio, bez ironii) 1.1/10.

Przecież to jest jakieś amatorskie g***. Film-żenada. Po samych zdjęciach można zobaczyć że to jacyś amatorzy kręcili. Powiem Ci, że oglądam sporo różnego chłamu, ale ten film nawet w tych chłamie znajduje miejsce gdzieś pod koniec (wymieniłbym parę jeszcze gorszych).

Ech Axel Axel. Nie wiem jakie filmy u ciebie mają 1/10.

Axel

Można obejrzeć, jeśli nie traktuje się tego filmu poważnie. Pierwsza połowa OK, nawet klimatyczna, później robi się gorzej. W drugiej połowie miałem niezły ubaw z tego filmu.

Podobieństwa lub nawiązania:
Włoskie gore w tym Zombi 2 - np. zombie-grubas (zauważył ktoś?)
Reanimator - szalony naukowiec i dziwna substancja
Mortal Kombat - rowerek w powietrzu :)
Insanitarium