Burleska

Burlesque
2010
7,0 87 tys. ocen
7,0 10 1 87490
5,0 17 krytyków
Burleska
powrót do forum filmu Burleska

Ten film słusznie reklamowany jest jako gejowska fantazja i słusznie jest nazywany filmem
dla gejów. Kolory, barwy, fajerwerki, martwa Cher o twarzy nietkniętej zadnym grymasem,
Aguilera juz nie taka irytująca jak na co dzień, piękny mężczyzna robiący striptiz w jednej ze
scen, po prostu do schrupania... ale jak dla mnie za dużo tej słodyczy. Muzyka owszem
całkiem niezła, głos Aguilery budzi emocje, ale cała historia to straszna nuda, zero emocji,
zero humoru, po prostu nuda mało wciągająca. Więc dlaczego warto wybrać się na ten film
do kina, hmmm nie warto chyba, że jesteś gejem i chcesz sie swietnie i bez skrepowania
bawic w kinie, leżec na swoim facecie, całować sie i piszczec na widok Christiny, tak
totalnie bez krępacji, bo jesli ktoś nawet wyzwie Was od pedałów... to cóż to film własnie dla
Was, upraszczając kto go ogląda w kinie tym gejem własnie jest.
Reasumując film nie, ale głos Aguilery plus kilka sekwencji ratuje sytuacje co pozwala
nazwac film dobrym ale zdecydowanie nie dla wszystkich.

ocenił(a) film na 3
Viljar

Chyba trochę uprościłeś z tymi gejami (mi akurat nie przyszło to do głowy) Jak dla mnie to film ma fabułę w 100% dla nastolatek. Nie różni się zbytnio pomysłem i skomplikowaniem od filmów jak high school musical czy stepup.
Jest do bólu przewidywalny ! Z dziewczyną odgadliśmy 90% scen które zdarzą się za chwilę czasem wręcz było to śmieszne.
Dla mnie nie było w tym filmie nic co mogłoby go uratować, gdyż nie przepadam za głosem Christiny a Cher wręcz nie mogę słuchać (patrzeć też wolałbym nie).
Infantylny, przewidywalny nudny i średnio zagrany.

ocenił(a) film na 5
Viljar

dobrze wiedzieć,że mój facet jest gejem bo chciał ze mną iść i lubi Aguilere ;)

a co do przewidywalności,zgadzam sie z CougarV6...film typowo nakręcony i puszczony z nadzieją,że przyciagie tłumy z okazji tego historycznego duetu i poza tymi gwiazdkami,faktycznie w filmie nie ma za wiele do "podziwiania".Oskarów to to nie zbierze

Viljar

No może i racja, bo obejrzałem ten film i jestem gejem ;) Bardzo mi sie podobał :D

Viljar

Widać kolego że żyjesz w swoim własny świecie

Viljar

Christina świetna jak zawsze i do tego jeszcze cholernie przystojny Erick Dane. To właśnie z Marcusem powinna być a nie z Jackiem. No i jeszcze Sean, który znalazł sobie niezłego kolesia :D