PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=462257}

Burleska

Burlesque
2010
7,0 87 tys. ocen
7,0 10 1 87312
4,3 18 krytyków
Burleska
powrót do forum filmu Burleska

Nie zaluje ani pensa wydanego na ten film. Sam w sobie moze nie jest porywajacy i jesli ktos chce porownywac z Moulin Rouge to .... chyba ten tutaj wypada slabiej. Scenariusz oklepany ale.... Nie jestem wielbicielem Aquilera, w sumie nie lubie jej piosenek, aktorka jest taka sobie, za malo pokazala ale glos ma naprawde niezly. Byla scena, gdy wylaczono jej podklad muzyczny na scenie i zaczela spiewac .... ciarki mi przeszly.Poza tym ostatnia piosenka byla rowniez niezla. Ma glos - tu uklon w jej strone. Poza tym, ten film to swoisty pojedynek Cher i Aquilera i moim zdaniem, Christina wygrywa. Cher zaspiewala jeden fajny kawalek w calosci ale i tak zostala pozniej przycmiona. Krotko, dobry film muzyczny o kopciuszku ktory nagle okazal sie smokiem wokalno-tanecznym. Swietna scenografia i kostiumy....za to moze byc nominacja do oskara. Cher trzyma sie dobrze chociaz jej rece zdradzaja jej wiek. No i dla smakoszy ciala musze zdementowac pogloski ze Aquilera pokazuje piersi...no coz, pokazuje ale sa zakryte. Nie ma scen rozbieranych albo po prostu zostaly wyciete. Raz jeszcze, wielkie show wokalne.

ocenił(a) film na 5
dabram17

To ze Christina obdazona jest niezwyklym glosem wiadomo nie od dzis. Ten film umacnia niewatpliwie jej pozycje w swiecie muzycznym i prawdopodobnie przekresla jej kariere w filmie, ktory pozostawia wiele do zyczenia. Schematczny, infantylny scenariusz ktorych jest od zalania w tego typu filmach to niewatpliwie najslabsza jego cecha. Gra aktorska ponizej oczekiwan - tylko Cher wychyla sie z calej grupki aktorzynek. Na plus zasluguje oczywiscie strona muzyczna, kostiumy, scenografia i niestety na tym trzeba zakonczyc pozytywy tego filmu. Znajac cala sciezke filmu (zaopatrzylem sie w soundtrack pare dni przed obejrzeniem), osobiscie wynudzilem sie w kinie niemilosiernie.
-5/10

ocenił(a) film na 7
bjorker

to rozumiem. Ja nie slyszalem zadnego z tych kawalkow ktore byly w filmie wiec pewnie dlatego zrobilo to na mnie takie wrazenie. Plus, wrazenie Aquilera, ktorej nie slucham i nie znam jej zdolnosci wokalnych. Co do Cher, moim zdaniem jej gra byla by fajna gdyby nie fakt, ze mialem wrazenie ze w kazdej chwili grozila jej eksplozja .... twarzy. Jej chirurgie plastyczne wyeliminowaly ja z gry w filmie ... zero mimiki twarzy, kompletnie bezksztaltna mimo ze ladna buzia...jak na ten wiek.

ocenił(a) film na 8
dabram17

Jako nie-fanka Christiny Aguilery muszę przyznać, że siedziałam w kinie wbita w fotel od pierwszej piosenki, Etty James - Something's Got A Hold On Me, która kojarzy mi się z dzieciństwem (cover Vaya Con Dios), przez I'm A Good Girl i świetną balladę śpiewaną przez Cher - You Haven't Seen The Last Of Me. Poza tym super choreografia, stroje... Scenariusz może jest prosty jak budowa cepa ale na pewno warto zobaczyć Burleskę jeśli lubicie muzykę nawet niekoniecznie w wykonaniu Aquilery, która odśpiewuje tu większość piosenek. POLECAM!!!

dabram17

O, to może i obejrzę jak tak polecacie :) Bo Krychę to ja bardzo lubię-ale tylko jak śpiewa hehe jej zdolności aktorskie są... em.. no comment hehe

ocenił(a) film na 8
dabram17

Gdzie ty mieszkasz ze w pensach placisz ;o???