Burleska

Burlesque
2010
7,0 87 tys. ocen
7,0 10 1 87490
5,0 17 krytyków
Burleska
powrót do forum filmu Burleska

Dawno nie widziałem tak dobrego musicalu ! Muzyka była świetna .Gra Crystyny jak i zarówno
Cher była super jak na to że nie są zawodowo aktorkami. Stroje rewelacja, historia też.
Polecam !!!! Nie pożałujecie !

Nightforce

oglądałam zwiastun przed chwilą w tv, Chrisitna ma naprawdę zajebisty kawał głosu! Nie wiem czemu nie pokazuje tego w piosenkach i na siłe stara się być jak Lady Gaga. Ten styl Baby Jane w stylu lat 60 jej pasował i ten poprzedni buntowniczki, a teraz? Kilo tapety, farbowane włosy i jeden wielki kicz. Film na pewno obejrze.

BlueLips

Myślę po obejrzeniu tego filmu że kostiumy i charakteryzacja postaci była odpowiednia.

ocenił(a) film na 9
BlueLips

Co ty piszesz :P? NIe pokazuje swojego głosu w piosenkach? Jej głos jest 100 razy lepszy od LG, na najnowszej płycie "Bionic", w "You lost me", "I Am", "Glam", "Lift Me UP" nie pokazuje głous? Pewnie nawet tej płyty nie słyszałeś/aś.

ocenił(a) film na 9
Nightforce

Zgadzam się. Bardzo bardzo dobry muzycznie i aktorsko mocne 8/10! Wątek miłosny przewidywalny ale napięcie i emocje do końca. Polecam!

marketa

Są cycki?

ocenił(a) film na 7
bisban

powalające pytanie!
za koronką/strusimi piórami, ale są

ocenił(a) film na 7
Anuszka_3

Co do samego filmu: z całości nie podobał mi się jedynie nieco wymuszony wątek miłosny i "zaskakujący i niespodziewany" zwrot akcji, gdy Ali dowiaduje się co nieco o planach Marca i nagle wie, jak pomóc ocalić klub.
Poza tym: muzyka fajna, Kryśka powala głosem, fajna "chicagowska" stylizacja i choreografia. Film dobry, ale nie jest to najlepszy musical, jaki widziałam :)

ocenił(a) film na 7
bisban

nie ma. ale jakby były. ;-)

bisban

Jeżeli pytasz tylko o to, to znaczy że nie umiesz dojrzeć innego przesłania filmu niż tylko cycki i gołe tyłki , a więc radze cie nie bierz się za oglądanie filmów.

Nightforce

To była ironia. Jak nie dostrzegasz ironii to idź się utop.

bisban

Przykro mi ale jeżeli uważasz że można dostrzedz ironię w słowie pisanym to chyba jesteś jakiś inny i masz jakieś nadprzyrodzone zdolności.

Nightforce

Noo wiesz. Napisałem temat o tym mogłaś zauważyć w wypowiedziach :D. A żeby zobaczyć czy są cycki wystarczy na imdb wejść. Wiedziałem że nie będzie bo kategoria PG-13.

Nightforce

Dokładnie, musical jest naprawdę dobry.

Fajna rola Christiny, chociaż nie sądzę, żeby to było dla niej nie wiadomo jak wielkie wyzwanie, skoro obcuje ze sceną na codzień ;) Głos ma fenomenalny, to fakt. Nie zawiodła.

Jedynie Eric Dane mnie irytował, no i wspomniany przez Anuszkę "zaskakujący zwrot akcji".

Purslane

Chciałem podkreślić ,że to debiut filmowy jeżeli chodzi o role pierwszoplanowe Kryśki. A co do muzyki tak bardzo mi się spodobała ze zakupiłem soundtrack z filmu , polecam wszytkom nie drogi a robi wrażenie ok 34 zł

Nightforce

Może też się skuszę.

ocenił(a) film na 8
Nightforce

Cher jest aktorką, ma nawet Oscara ;P

TreVayne

Ale chyba przyznasz ze nie gra w zbyt wielu produkcjach i nie ma za dużego doświadczenia.

ocenił(a) film na 8
Nightforce

Przyznać przyznam. Wiec tym bardziej miło ją zobaczyć w świetnej formie, zagrała tak jak miała, zagrała byłą gwiazdę estrady, która znalazła swoje własne Eldorado w małej spelunie. Najbardziej podobało mi się jak śpiewała do pustej sali, może to nie było zamierzone ale efekt był piorunujący. Jak kiedyś przyjdzie kres Cher to będzie to większe przeżycie niż śmierć MJ.

TreVayne

Cher i Christina stworzyły powalający duet w tym filmie. Nie wiem, która była lepsza. Szkoda tylko że film zbiera raczej marne recenzje i do tego te nominacje do Złotych malin... :/ Ale, w końcu ładne jest to co się komu podoba.

secretlove

Bardzo dobry musical. Głos Christiny powala. Przyznam, że wątek miłosny kiepski. Muzyka,muzyka,muzyka świetna !

anyhow

popieram ;-)

Nightforce

A tak w ogóle kto się orientuje za ile miesięcy będzie na DVD ? Bo przeważnie jest od 4 do 6 ale np tak NINE z Nicole Kidman był na DVD po 9 Miesiącach !

ocenił(a) film na 3
Nightforce

Nie rozumiem, jak można nazwać ten film dobrym. Fabuła jak w milionie innych, muzycznych filmów (cholernie przypominała mi 'Make it happen'), piosenka w ogóle nie chwytliwe (w porównaniu z 'Chicago', 'Nine', 'Fame' czy nawet dalej - 'Sweeney Todd'em'). Christina i Cher mają b. dobre głosy (lubiłam je od zawsze), ale film nie pozwolił im się wykazać. Kryśka wciąż powtarzała 'łołoło' i 'łałała' - nie wiem, kto jej napisał te piosenki. Reżysera tego filmu powinni zamknąć za kratki... Plakat - wielka twarz Cher, która zaśpiewała aż dwie (o ironio) piosenki, gdzie druga miała nas chwytać za serce i powalić na kolana zarówno melodią jak i słowami. Jedyne co powaliła, to moje zainteresowanie tym filmem. Film dostał ode mnie 2/10, bo jestem bardzo, baaaaaaaardzo zawiedziona. Dużo od niego oczekiwałam, jako że lubię musicale, ale ten okazał się być gniotem. Nie mam nic do dodania, przykro mi.