Burleska

Burlesque
2010
7,0 87 tys. ocen
7,0 10 1 87490
5,0 17 krytyków
Burleska
powrót do forum filmu Burleska

Połączenie tak wielkiej gwiazdy jaką jest Cher i Aguilera, z niesamowitym Stanleyem Tucci,
a na dokładkę super przystojny Cam Gigandet daje mieszankę wybuchową. Cher wypadła
fantastycznie, jestem pod wielkim wrażeniem. Film od strony artystycznej był genialny, stroje
sceniczne ... jej niesamowite (do tego wątek z butami Christiana Louboutina <3). Do tego
muzyka ... wspaniała. Patrząc od strony fabuły ... hmm ... był dobry. Pojawiają się wątki
śmieszne ( np. scena, w której Cam G. pojawia się w piżamce ;)) i oczywiście wątki
miłosne. Bo cóż, by to był za film bez wątków miłosnych. Ogólnie film mi się bardzo podobał,
może dlatego, że jestem fanką Christiny Aguilery, a może dlatego, że uwielbiam musicale,
ale chyba dlatego, że mi się bardzo podobał. Oceniłam go 9/10, ponieważ uważam, że na
taką własnie ocenę zasłużył. Polecam wszystkim, którzy jeszcze nie widzieli.
A czy wy macie jakieś ulubione musicale? i czy "Burleska" zrobiła na was tak samo duże
wrażenie?

ocenił(a) film na 9
Valentina1

niestety burleski jeszcze nie widziałam :( ale mam nadzieję że w najbliższy weekend to się zmieni, już się nie mogę doczekać na ten film bo uwielbiam tego typu musicale! :) moje ulubione to na pewno " Moulin Rouge", " Chicago"," Mamma mia", " Deszczowa piosenka". W tamtym roku bardzo czekałam na musical "nine" ale zawiodłam się na nim bardzo. Mam nadzieję że Burleska mnie nie zawiedzie. Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 9
madziamisio3

Ja też bardzo czekałam na musical "Nine", i byłam naprawdę rozczarowana. Wokół tego filmu, było tyle szumu, taka reklama, a ... był według mnie nieudana, ani muzyka, ani fabuła mi nie odpowiadała. W przeciwieństwie właśnie do "Burleski". "Moulin Rouge" i "Chicago" jeszcze nie widziała, ale muszę je zobaczyć, jeszcze nie miałam okazji.

ocenił(a) film na 9
Valentina1

Jestem po seansie nareszcie się doczekałam! Film super . Podobał mi się, bardzo dużo fajnych kawałków wpadających w ucho. Właśnie tego się po nim spodziewałam. Bardzo lubię Tucciego swoją osobą nadaje zawsze super charakter swoim postacią, Cher też dała radę i super zagrała i ten świetny wokal Aguilery normalnie momentami miałam ciarki na plecach. Film super naprawdę warto było obejrzeć:)

ocenił(a) film na 8
Valentina1

Obejrzałem ze względu na Cher, dawno jej w niczym nie było. Nie zawiodłem się. Właściwie duet ze Stanleyem Tuccim - rewelacja. Nie oczekiwałem genialnej fabuły, a ta... nawet się broni. Trochę banalna, ale błyskotliwe momenty się trafiają. Odniosłem tylko takie wrażenie, że film bardzo nawiązuje do Cabaretu. A to przecież bardzo wysoka poprzeczka.
Burleska nie jest arcydziełem, ale przyjemnym i dla ucha i dla oka musicalem. Warto obejrzeć.

ocenił(a) film na 7
Valentina1

Moim ulubionym była dotychczas "Evita"