Burleska

Burlesque
2010
7,0 87 tys. ocen
7,0 10 1 87488
5,0 17 krytyków
Burleska
powrót do forum filmu Burleska

Ocena 6/10

ocenił(a) film na 6

Montaż: Należy się chyba Oscar, za to że jako tako ukrył zdecydowane braki w talencie tanecznym Christiny Aguilery. Mocno odstawała od reszty tancerek. Inne dziewczyny wyginały się jak struny.
Reżyseria: Nie znam się ale nie było dłużyzn więc chyba dobrze.
Muzyka: Słabe piosenki. Żadna nie wpada w ucho. Żadnej nawet po dwukrotnym oglądnięciu filmu nie można zanucić.
Najlepszy występ: zdecydowanie układ pod Dimonds are the girl's best friend. Kristen Bell i Julianne Hough super to zatańczyły. Reszta układów średnia ale moje subiektywne odczucie układów jest prawdopodobnie spowodowane marnymi piosenkami w wykonaniu Pani Aguilery.

ocenił(a) film na 3
grzzechu

Ja dałam tylko 5. spodziewałam się jakiegoś mega show, a dostałam taki tam sobie film muzyczny. "Wygrane Marzenia" spotykają "Showgirls" i tak jak tamte dwa filmy i ten jest słaby i naiwny. Piosenki są średnie, tak jak napisał autor tematu, choć Krycha daje z siebie wszystko. Numery taneczne są świetne, scenografia piękna, ale co z tego. Scenariusz marny, aktorstwo straszne i w wykonaniu Aguilery jak i Cher. No właśnie Cher... patrzenie na jej plastikową twarz przez dwie godziny to mordęga. Dobrze, że to nie ja wydałam na bilet 25 zł.

sicksister

Cóż moim zdaniem Cher jak najbardziej dała rade, jej piosenka Welcome to Burlesque była świetna, zresztą ta końcowa Kryśki również była super. Co do choreografii, scenografii i ogólnie muzyki - cud miód i orzeszki. :)
Ogólnie film ogladało się przyjemnie , aczkolwiek w pewnym momencie ma się wrażenie, że to wszystko już było.
Mimo wszystko jest watr polecenia. :)

Moja ocena to 6,5/7 Głównie właśnie za muzykę, CHER, Kristen Bell która wypadła bardzo dobrze a także za Stanleya Tucci, którego wręcz uwielbiam. :)