Co symbolizuje kapiący kran który był w ich drugim mieszkaniu i nowym domu na końcu filmu? Jak myślicie?
Też się nad tym zastanawiałam. Myślę, że chodziło o to, że taki narcyz i egocentryk nigdy nie jest usatysfakcjonowany tym, co ma, tylko chce więcej.
na youtube jest ładnie wyjasnione skad ta kapiaca woda THE OCCUPANT Ending Explained Breakdown przez Heavy Spoilers. Opisał cały film, bardzo zrecznie.
Ta kapiaca woda miala symbolizowac to ze nigdy nie bedzie szczesliwy, i jak ulotny jest prestiz. Sam robil reklamy i wierzył w idealne zycie. Imponowal mu tylko status materialny.
Równiez to o czym napisalas, ze chcial wiecej i wiecej. Poswiecil swoja rodzine, zeby miec status materialny.
Kropla drąży skałę - małymi krokami Javier dopiął swego i uzyskał wyczekiwany rezultat. Wg mnie ;)
Na samym poczatku filmu jest Javiera reklama, piekny dom, kuchnia, zmywarka do naczyń i hasło 'Życie na które zasługujesz'. JAk wprowadzili sie do starego mieszkania to tam tez jest scena ze cieknie kran a potem w nowym juz pieknym mieszkaniem z basenem tez cieknacy kran.
Myśle że to jego życie , z niedoskonałościami.
A może, ze kazdege życie ma niedoskonałości, w Koncu Tomas tez nie mial lekkiego zycia mimo pieknego domu.