PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32204}
6,5 19 tys. ocen
6,5 10 1 18539
6,8 28 krytyków
Candyman
powrót do forum filmu Candyman

szkoda gadac...

ocenił(a) film na 3

Przerażający? co tam było takiego? koleś który zabijał hakiem, duzo "przerażającej" krwi?prawdziwy dobry horror to pomieszanie horroru z thrillerem, a nie bajeczka o facecie wyskakującym z lustra który zamiast wnętrzności ma pszczoły :) :) Nie polacam

ocenił(a) film na 6
loko89

straszny to on był jak się było dizeckiem i miało 9 lat ;) ..teraz to nawet nie ma się ochoty oglądać....

ocenił(a) film na 4
osiem1989

To za co ta ósemka?

ocenił(a) film na 7
osiem1989

Tak samo myślę;). Oceniłam go wysoko ze względu na to , ze spojrzałam z perspektywy 12 latka . Ogladalam go jak byłam dzieckiem i mnie strasznie przeraził. Teraz nie robi wrażenia , ale na tamte czasy , to był świetny horror ;). Przeraził mnie najbardziej ze wszystkich , które widziałam za dzieciaka ;)

ocenił(a) film na 5
Triptyque

Też się podpisuję.Wcześniej oglądałem ten film w strzępkach .Trochę początku,trochę końcówki nigdy w całości. Teraz leciał na dniach na Polsacie więc chciałem nadrobić zaległości.Do połowy film był ciekawy .Człowiek czekał w niepewności kim jest owy Candyman,dlaczego morduje ,jaki ma powód itp. ale dalej było mniej ciekawie .Nic strasznego tak naprawdę się nie działo,akcje były łatwe do przewidzenia i smętnie wyczekiwałem na napisy końcowe.20 lat temu ten film może był i dobrym horrorem lecz dziś ''Candyman'' jest już tylko wspomnieniem z młodości.5/10

ocenił(a) film na 7
cebul_297

Szkoda ale jest jakimś wspomnieniem ;(. Ja nawet i dziś bym nie wypowiedziała jego imienia przed lustrem ;). Może to głupie , ale ten film jednak mnie przeraził gdy byłam dzieciakiem :)

ocenił(a) film na 7
loko89

Może jest coś w tym o czym napisałeś, ale i tak bije klimatem na łeb na szyję przeważającą większość dzisiejszych produkcji ze współczesnego kina grozy.

poland7

powiedzmy sobie szczerze. w dzisiejszych czasach kino grozy praktycznie nie istnieje, najlepsze filmy z tego gatunku np Sauna, nie mają i nie miały nigdy premiery w Polsce.

ocenił(a) film na 7
michalzawiski

Jest coś w tym.

ocenił(a) film na 7
poland7

To fakt ;)). Już nie ma dobrych horrorów . Wszystko na jedno kopyto :d

ocenił(a) film na 5
Triptyque

Niestety.Zdarzają się jakieś produkcje niskobudżetowe,niszowe dobre horrory ale z kiepską promocją i ludzie nie kojarzą tak owych filmów.A te nagłaśniane zazwyczaj to barachło .

ocenił(a) film na 7
cebul_297

To fakt ;((. Jesteśmy skazani na to , ze będziemy oglądać beznadziejne horrory;((