7,6 82 tys. ocen
7,6 10 1 81683
7,3 53 krytyków
Captain Fantastic
powrót do forum filmu Captain Fantastic

W swoim życiu widziałem kilkanaście tysięcy filmów ale takiego jeszcze nie widziałem.
Prawdopodobnie system w Ameryce traci kontrolę i dlatego produkuje takie gnioty.
To totalna propaganda pełna wręcz niesamowitych kłamstw i sprzeczności! Kilka z nich wymieniam poniżej.
Ten film ma wystraszyć wszystkich ludzi, którzy chcieliby wrócić na łono natury!
Pamiętajcie, że każdy twórca, który Was straszy, robi to w konkretnym celu, za konkretne korzyści!!!

Proszę Państwa Ja nie znam buddystów, którzy:
1. Zabijają zwierzęta,
2. Jako święte istoty chcą być spuszczone w kiblu,
3. Żyją w naturze bez towarzystwa zwierząt (np. psa),
4. Uczą dzieci kraść,
5. Piszą testament nie mówiąc o treści nikomu wliczając w to swojego męża (najlepszego przyjaciela),
6. Jako mąż nie dzwonią na policję w przypadku próby złamania postanowień testamentu,
7. Czytają książki o pedofilach.

A to tylko kilka kłamstw znajdujących się w tym filmie.

Proszę Państwa jeśli po obejrzeniu tej produkcji macie moralnego kaca tak jak Ja, to polecam Państwu (jako przeciw wagę) przepiękny i prawdziwy film, arcydzieło wysłane zza światów, wolne od kłamstw i manipulacji pt. "Nasz dom (2010)".

Pamiętajcie jesteście przepięknymi istotami z nieograniczonymi możliwościami, które w większości poprzez kłamstwa i manipulacje (bez Waszej zgody)
zostały odcięte od przyrody!
Wasza świadomość mocno wzrasta i jeśli kiedykolwiek przyjdzie Wam myśl aby wyprowadzić się do lasu to zróbcie to!!! Nie lękajcie się!!!
Pokochajcie przyrodę, dbajcie o nią i chrońcie ją na każdy możliwy sposób, wtedy ona o Was zadba jak najlepszy rodzic, którym zawsze była.
Kochajcie się i żyjcie jako wolne istoty!!!

Pozdrawiam Was serdecznie - były wojewódzki strażnik Ligi Ochrony Przyrody, a teraz mieszkaniec lasu;)

P.S. Mam nadzieję, że świat buddyzmu weźmie się za tą produkcję i poda do sądu jego twórców za szkalowanie w/w religii!!!

ocenił(a) film na 9
zet505

Skąd taki atak? To bardzo dobry film. Dodatkowo, jak sam on pokazuje - takie życie na dłuższą metę nie może trwać w oderwaniu od społeczeństwa. To piękny ideał, który w praktyce nie wyjdzie i tyle. Dodam jeszcze tylko, że buddystką była tylko matka. Nie wiemy, czy akceptowała zabijanie.

ocenił(a) film na 1
zet505

Myślałem, że będzie sensowna krytyka w tym temacie, a zamiast tego kolejny oszołom, który lubi wpierdalać trawę i wierzy w krisznę, karmę i kamasutrę.... co to się z ludźmi dzieje.

Twoja Ego struktura ukrywa przed Toba kim jestes.Twoje ludzkie osobowosci we wszystkich egzystencjach sa iluzjami zaprogramowanymi & stworzonymi przez vibracje Ego.

https://www.youtube.com/watch?v=x1QUiGYbwvE

ocenił(a) film na 1
logotyp

Sam jesteś "oszołom" (to Twoje słowa) - taki pewnie jak to coś z filmu do którego wstawiłeś link!
A takim tworom mówię tylko jedno: "Won do piekła, K...o wściekła!!!

użytkownik usunięty
logotyp

Ty tak naprawdę?

użytkownik usunięty
zet505

1 normalny Gościu.

ocenił(a) film na 9
zet505

" Ja nie znam buddystów, którzy:
1. Zabijają zwierzęta,
2. Jako święte istoty chcą być spuszczone w kiblu,"

A znasz ludzi określających się mianem katolików którym jednocześnie przytrafiło się uprawiać przedmałżeński seks? Używać imienia Pana swego nadaremnie? pożądać żony bliźniego swego?
Nigdzie w filmie nie sugerowano tezy - którą imputujesz budując swój sofizmat - że Leslie była "świętą istotą" a nie człowiekiem czyli istotą obciążoną domieszką hipokryzji. Nie było nigdzie zasugerowane by Ben lub jego dzieci byli wyznawcami buddyzmu lub jakiekolwiek innej religii.

Jako przeciwwagę dla Twojej skłonności do ideologicznej fiksacji polecam przepiękny i pouczający film, także traktujący o fundamentalnych pryncypiach rodem zza światów: Ash kontra martwe zło (2015).

No bo... kto Ci ukradł marzenia? No kto? Bez rozwoju jesteś w dupie.

https://www.youtube.com/watch?v=dp89suL_KUQ