Chłopaki też płaczą

Forgetting Sarah Marshall
2008
6,1 47 tys. ocen
6,1 10 1 46840
6,3 18 krytyków
Chłopaki też płaczą
powrót do forum filmu Chłopaki też płaczą

Ale dodaję do swojej prywatnej listy Najbardziej Skopanych Tłumaczeń Tytułów Filmowych.
'Zapomnieć o Sarze Marshall' -> 'Chłopaki Też Płaczą', gratulacje za kreatywność

ocenił(a) film na 8
stonedfish

Przez wiele miesięcy odwlekałem obejrzenie tego filmu bo nie chciało mi się oglądać filmu o płaczącym maminsynku , który w żałosny sposób próbuje zaliczyć jakąś pannę(taki motyw przewodni wywnioskowałem z polskiego tytułu). Gdybym od początku wiedział, że cała fabuła skupia się rzeczywiście na "zapomnieniu o Sarze Marshall", zaliczyłbym tę pozycję o wiele wcześniej.

Od dziś p1eprzę polskie tłumaczenia filmów. (A czarę goryczy przepełniło "No Strings Attached" - czyli po polsku "Sex Story")

stonedfish

Polacy nie tłumaczą tytułów, tylko wymyślają swoje.

Demolka25

To jest odwołanie się po prostu do polskiego filmu "Chłopaki nie płaczą" jako przewrotność tego tytułu, że faceci przecież TEŻ płaczą jak jest w przypadku Petera, czyli głównego bohatera, który opłakuje swoją byłą, jest w depresji.
Przecież to jasna sprawa, że to nie jest czyste tłumaczenie z j. angielskiego.

majka2115

Ja rozumiem, dlatego napisałem, że Polacy nie tłumaczą tytułów tylko w większości przypadków nadają im wymyślone przez nich. Niekoniecznie niepasujące.