część drugą, skoro tak tu ją wszyscy zachwalacie. Z reguły nie wierzę w udane kontynuacje, najczęściej są one gorsze od swoich poprzedników, także słabiej są oceniane, co nie powinno dziwić.
W tym przypadku było inaczej. Ocena powyżej 8, kilkaset głosów, wszyscy zachwyceni. Myślę sobie: mam 6 godzin snu przed sobą, jeśli zdecyduję się na seans - zostanie 4,5. Ale przecież to będzie świetny film, warto.
Jak bardzo się zawiodłem, nie sposób opisać. Tak tandentnego scenariusza nie widziałem od dawna. Pierwsza część nie była może wielkim filmem, ale było to zwarte kino z pewną dozą realizmu. Niemniej jednak jest to doskonała propozycja w porównaniu z tym badziewiem.
Nie ma w tym chłamie ani jednej dobrze zrobionej sceny. Żałosne przedstawienie Rosji, jako kraju średniowiecznego, oczywiście śnieg musi zapie...dalać non stop; czapki uszatki, brak jakiejkolwiek cywilizacji, wszechogarniająca korupcja, etc. Wszystko tak przekoloryzowane i nieprawdopodobne, że chce się żygać.
Omijajcie ten paszkwil szerokim łukiem, jeśli podobnie jak ja nie chcecie stracić czasu.