Charlie i fabryka czekolady

Charlie and the Chocolate Factory
2005
7,1 370 tys. ocen
7,1 10 1 369505
6,4 49 krytyków
Charlie i fabryka czekolady
powrót do forum filmu Charlie i fabryka czekolady

"Charlie i fabryka czekolady" 6/10 Niestety film mnie rozczarował, ma swoje momenty: piosenki, jazda windą, ale niestety jako całokształt troszkę nudzi, zdecydowanie nawala scenariusz.

ocenił(a) film na 10
ViceHrabia

nudzi?
ja nie umialam wyjsc z kina, chcialam go oglodac jeszcze raz.
nie wiem, ale dla nie nie ma am nic nudnego.
film straszie ciekawy, wspanialy i genialny.
ale kazdy ma swoje zdanie :)

ViceHrabia

Mi osobiscie tez film sie bardzo podobal, moze dlatego ze ma mieszanke tego co lubie, czyli troche z musicalu, troche bajkowosci no i jak dla mnie fenomenalna gra Deep'a. Pozatym te powiazania z innymi filmami (np. Psychoza czy Odydeja kosmiczna).
Mi przypadl bardzo do gustu i jest kandydatem na liste ulubionych filmow. Z checia poszlabym jeszcze raz.

ocenił(a) film na 6
Rabellu

No co do gry Johnnego Deppa zgodze sie ze bardzo fajnie zagral, ale mnie powoli zaczyna drażnić ta jednostajna stylizacja filmów z Warner Bros...

ViceHrabia

Dla mnie wręcz przeciwnie!!! Arcydzieło Burtona!!! Uwielbiam jego filmy i jak zawsze i ten spodobał mi się w całości... Byłam zresztą już dwa razy i nawet oglądając po raz drugi bawiłam się znakomicie :D Wspaniała kreacja Deppa - właściwie on BYŁ Wonką, a nie tylko go grał (tak jest ze wszystkimi jego rolami). Cudowna muzyka Elfmana, którego na prawdę kocham :* Oraz klimat. Magia, czary i taki dobry charakter każdej z postaci... (wbrew pozorom ;D) Daję bez wyrzutów sumienia 10/10 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Film wcale nie nudzi, szczególnie tych, którzy wcześniej zapoznali się z książką!!! Jest ciekawy i czuje się, aż niedosyt tego, że przygoda w fabryce tak szybko dobiega końca :( Polecam tym którzy nie oglądali, a ty przecież możesz mieć własne zdanie!!! Kaileena

ocenił(a) film na 7
ViceHrabia

No co ty?? Dajesz tyle ile ludzie dają REKINIE I LAVIE?? Dobra, sorxs bez porównania, ale tyle właśnie tamtemu beznadzieju dają. Byłam na tamtym i tym filmie, i stwierdzam jedno za wysoka skala jak na REKINA I LAVĘ gdyż to była kompletna klęska, a na film CHRLIE I FABRYKA CZEKOLADY za niska skala, ja najchetniej dałabym mu od razu 100, albo 100000000000 głosów. Film odjazdowy. Wciagąjacy i wprawia widza w tak dobry chumor, że niechce się z kina wyjść. Johnny Depp jak zwykle zagrał debila, ale szczerze mówiąc to do niego pasuje. Gra debila i zawsze świetnie mu to wychodzi :D. Ja byłam w kinie, widziałam, obejżałam i się w nim zakochałam *_*. Super widowisko, ciekawe momenty, a ten z windą jak Wronka idzie na wprost niej i w nią uderza był jedynm z najlepszych w CHRLIEM I FABRYCA CZEKOLADY.

ocenił(a) film na 7
Monica_Turner

moona17@.. . humor pisze się przez "h"..rażące błędy po oglądnieciu "CHRLIEM I FABRYCA CZEKOLADY."

wojtek_5

kolego daj spokoj, prostactwem jest wypominanie komus bledow ortograficznych na forum, probujesz kogos osmieszyc, a robisz z siebie prostaka... nara i strzez sie przed wlasnymi bledami, a jak komus wypominasz, to nie czyn tego publicznie