Charlie i fabryka czekolady

Charlie and the Chocolate Factory
2005
7,1 370 tys. ocen
7,1 10 1 369543
6,4 49 krytyków
Charlie i fabryka czekolady
powrót do forum filmu Charlie i fabryka czekolady

Ciekawy jestem

ocenił(a) film na 9

ciekawy jestem czy ten film dorowna ekranizacji ksiazki z 1971r. "willy wonka and the chocolate factory" jest swietnym filmem, ze wspaniala rola Wonki. patrzac na zwiastun widac ze Deep stworzyl inna kreacje, czy gorsza? nie wiem. Jedyne co daje mi nadzieje, ze film cos "fajnego" w sobie zawiera jest postac rezysera, ktory wyjatkowo sprawnie radzi sobie z surrealistycznym pokazaniem swiata

użytkownik usunięty
Rudolf_2

Ja wolę Gene'a Wildera jako Willy'ego Wonkę, ponieważ stworzył on kreację bardziej książkową - bardziej przypominał mi książkowego. "Charliego..." oceniam za dobrą muzykę, bardziej nowoczesną scenografię i za dobrą rolę Charliego w wyk. Freddiego Highmore'a. Depp uczynił z Wonki lekkiego, jakby to powiedzieć "dobrego" psychopatę, lekko zbzikowanego, a Wilder zagrał go bardziej fantazyjnie, jakby wszystko co robił, było normalne. Poza tym podobały mi się jego "rymowanki".

ocenił(a) film na 9

nie ogladalem nowej wersji ale wlasnie takiego deppa widac w zwiastunie.
a co do muzyki stara wersja jest super, szczegulnie "kawalki" umpalumpa.:D No i oczywiscie: "mamy tak malo do zrobienia i tak duzo czasu..":),