Charlie i fabryka czekolady

Charlie and the Chocolate Factory
2005
7,1 370 tys. ocen
7,1 10 1 369505
6,4 49 krytyków
Charlie i fabryka czekolady
powrót do forum filmu Charlie i fabryka czekolady

Cukierkowe aż do bólu.

użytkownik usunięty

Okropnie zakręcone.Świrnięte ludziki,głupie dzieciaki i fabryka czekolady,gumy do żucia i różnych słodkości.Mało nie zemdlałem gdy te "umpa-lumpy" zaczęły śpiewać...Po tym filmie już nigdy nie tknę słodkości...

użytkownik usunięty

Ostatnio kiedy w sklepie zobaczyłem czekoladę zacząłem uciekać.Ten film odbił się na mojej psychice....

ocenił(a) film na 8

Film był cukierkowy, ale wydaje mi się, że miało tak być... Ja odebrałam to w następujący sposób: w ten sposób ukazano zepsucie dzieci, dla których najważniejsze były gry komputerowe, pieniądze i sława. Film podobał mi się, szczególnie ze względu na grę Johnnego Deppa;) Chociaż piosenki Umpa-Lumpów, przyznam, były trochę dobijające...

Varda93

Ja myślę, że tak miało być. Mdło, słodko, cukierkowo. Tak jak życie tych rozpuszczonych dzieciaków. Mi się podobało, bo właśnie w ten sposób to odebrałam.

wylogowana

Ten klimat był odjazdowy!

<za krótki>

Ależ ty jesteś wrażliwy, pz220...

użytkownik usunięty
Kathy_Selden

Znam bardziej wrażliwe osoby odemnie.

ocenił(a) film na 6

no cóż ten film nie należy do zbyt udanych, nie wiem za co ludzie chwalą Deppa, bo jak dla mnie to Willy Wonka stworzony przez niego to jakiś kompletny idiota, w książce był on ekscentrycznym starszym panem a nie jakimś transwestytą (nie mam uprzedzeń do transwestytów, bardzo ich lubię w filmach, ale nie w tym), po prostu niszczy obraz książki, i w dodatku Depp robi takie kretyńskie miny, może po prostu skierowane to jest dla dzieci (bo książka w sumie jest), które na pewno to śmieszy, jak dla mnie to jedna z najgorszych ról tego aktora.