Charlie i fabryka czekolady

Charlie and the Chocolate Factory
2005
7,1 370 tys. ocen
7,1 10 1 369505
6,4 49 krytyków
Charlie i fabryka czekolady
powrót do forum filmu Charlie i fabryka czekolady

Nie wiem czemu, ale tego filmu nie obejrzę ze względu na ten plakat...Wiem, że po plakacie filmu się nie ocenia, ale ten plakat sprawia, że się boję....Na serio...Możecie mnie wziąć za wariatkę, ale ten plakat jest straszny.

ocenił(a) film na 8
sandrula

ale nie płacz już..
chcesz cycusia? smoczka?

sandrula

Plakat ma być psychodeliczny i jako taki doskonale się udał. Poza tym zapraszam do poczytania o filmie "Willie Wonka i fabryka czekolady" (z 1971 roku) i do porównania plakatów. I czy już wszystko jasne ?

sandrula

o który plakat Ci chodzi? o ten aktualny (w kolorach tych brązowych czy o ten taki niebieski)

ocenił(a) film na 8
sandrula

Ten "brązowy" plakat jest.... gangsterski :|)

sandrula

NA pewno film nie jest straszny :] O ile nie zmienią go bardzo od książki. Sama czytam ksiązki Roala Dahla z wielką przyjemnoscią, a kiedy zaczęłam o tym mówić kumpelom, to zaraz potem pokazały się reklamy nowego filmu : "Charlie i fabryka czekolady" Ciekawe czy zrealizują "Matyldę" czy "Wiedźmy" ,ale to są takie... typowe bajeczki :P. a dla tych co nie wiedzą to Charlie mieszka w bardzo małym domku - tak małym ,że dziadkowie leża w jednym łożu naprzeciwko siebie i są tak starzy, że nie mogą z niego się podnieść. Sam Charli i (jego rodzice) śpi na na podłodze. Nie mają pieniędzy na jedzenie.Mieszkaja w domku obok fabryki czekolady, z której wytwarzano różne cuda-słodkości, lecz została ona zamknięta z nieznanych przyczyn.Lecz pewnego dnia,cały świat obeszła wieść o wielkim konkursie- kto znjdzie w czekoladkach wonki złoty bilet, zostanie oprowadzony po calutkiej fabryce i dostanie zapas czekoladek na całe życie :P Zobaczycie (o ile Tim Burton pozostanie przy faktach książkowych) jak zmieni się życie wychudzonego Charliego i jego rodziny po... wygraniu konkursu. wiecej nie zdradzę, bo nie będzie radości oglądania.lub może czytania :] Pozdrawiam :]

Zezowata_krewetka_2

Matylda już była filmowa... I to bardzo dobra! Uśmiałem się jak nigdy!

Orginalna książka [Charlie i Fabryka Czekolady] jest trochę na swój sposób upiorna! Zwłaszcza postać Mr. Willy Wonky! Zwłaszcza jest kilka trochę strasznych momentów w drugiej części [Charlie i Wielka Szklana Winda]!

Ja osobiście bym z chęcią bym zobaczył ten film zrobiony cały na strasznie....

sandrula

No co Ty....
Plakat jest mistrz, tak samo jak i sam film, ale w końcu to film od Tima Burtona, więc jaki mógłby być, jak nie świetny??
Pomimo strachu przed plakatem polecam ten film!