Charlie i fabryka czekolady

Charlie and the Chocolate Factory
2005
7,1 370 tys. ocen
7,1 10 1 369505
6,4 49 krytyków
Charlie i fabryka czekolady
powrót do forum filmu Charlie i fabryka czekolady

Depp rozłożył mnie na łopatki. Jego gesty, mimika... - po prostu rozbrajające. Doskonale moim zdaniem wpasował się w postać Willy'ego Wonki.

humanite

Oglądałam już ten film kilka razy i zawsze jak widze Willy'ego Wonke to myśle o Michaelu Jacksonie. okropnie mi go przypomina

ocenił(a) film na 9
Zooni

właśnie skończyłam oglądać, mi również Michaela przypomina. ;)

Zooni

Michael Jackson... Jest coś w tym, faktycznie.

Btw Johnny Depp ma same wyraziste (? nie wiem, jak to określić) role, albo po prostu - poryte. ;) Mi to pasuje, nie lubię przezroczystych kreacji filmowych, a Depp jest bardzo charyzmatyczny. Jako Willy'iego Wonkę niemalże go nie poznałam; świetna charakteryzacja i gra aktorska.

ocenił(a) film na 8
humanite

Ja przyznam szczerze, że za pierwszym razem nie zorientowałam się, że to był Depp :P Normalnie jak nie po wyglądzie poznałabym go po głosie, ale miałam wersje z dubbingiem.

JohnnysLover

Po głosie też mogłabyś nie poznać ;)

humanite

Cholerka jak leciał na TVN to go przeoczyłem a tyle pozytywnych wypowiedzi napływa muszę zobaczyć zwłaszcza że to film Burtona i występuje w nim Depp!

ocenił(a) film na 9
humanite

To jest bajka! Bardzo fajna z morałem i pewnym przesłaniem żal mi niestety tych którzy nie rozumieja jej przesłania!
Johny Deep jest fantastycznym aktorem i ubóstwiam wszystkie jego kreacje!;)

Amelia__

A jakie jest przesłanie według Ciebie - bo na pewno jest i to nie jedno .

ocenił(a) film na 8
humanite

Wracając do tematu - veruca rzeczywiście była okropna, ale bardziej dobijała mnie jej koleżaneczka nastawiona na zwycięstwo, ta od gumy do żucia. Może dlatego, że znam podobne tandemy (oczywiście nie tak przerysowane) straszące w polskich szkołach. Strach się bać.

ocenił(a) film na 8
jemma_the_rebel

ahaha, zapomnijcie, chyba miałam chwilowy zanik koordynacji ruchowej, to nie ten temat.

ocenił(a) film na 9
humanite

Moim zdaniem przesłanie tej bajki polega na tym aby ukazać wszystkim nam co z ludźmi może zrobić chciwość i nadmierna pycha! Tylko jeden Charli był zbyt skromny by nawet przyjąć nagrode którą darował mu los tylko z tego powodu że był biedny i szanował to co miał,a przede wszystkim dla niego najważniejsza była rodzina i dom,który kochał!

ocenił(a) film na 9
humanite

Depp jest potrzebuje pomocy - ten człowiek nie jest normalny. Tylko błagam niech nikt nie na litość boską nie leczy!!!Rozwalił mnie totalnie.
Oglądajcie tylko i wyłącznie wersje oryginalną, albo z napisami, bo głos tutaj na prawdę ma znaczenie. Johnny przeszedł samego siebie.

ocenił(a) film na 6
humanite

Ja akurat uwazam, ze Gene Wilder wypadl lepiej w roli Wonki. Byl bardziej... zlowieszczy, gdzie Depp byl tylko dziwaczny.

ocenił(a) film na 4
Rlyeh

Popieram cię koleżanko w stu procentach :) Troszkę ta moda na chimerę Depp-Burton dyskryminuje doskonałego odtwórcę roli Wonki, Genea Wildera.

humanite

A mi Depp w tym filmie przypominał freddiego mercury z teledysku i'm slighty man

ocenił(a) film na 9
ziomek555

Jestem wielką fanką Johnego więc moje wypowiedzi może nie sa obiektywne ale naprawde uważam że każda rola jaką grał jest wykonana przez niego w 100% i wydaje mi sie że nikt nie mógł by zagrać tego lepiej.
On sie wczuwa.....

ocenił(a) film na 8
humanite

nie oglądałam starszej wersji "Charliego..." i nie mogę porównać, ale sądzę, że Depp zagrał świetnie. oprócz gestów i mimika rozwalił mnie jeszcze jego śmiech :D

ocenił(a) film na 9
humanite

Johnny był fantastyczny jak zwykle z resztą :) I rzeczywiście, miał coś wspólnego z Michaelem Jacksonem... On jest stworzony do grania niezupełnie normalnych ludzi (patrz kapitan Jack Sparrow xD)

ocenił(a) film na 8
Irethi

ja uwielbiam tego aktora, a w filmie "Charlie..." w niektórych momentach zachowywał się jak Jack Sparrow xD normalnie zgadzam się z wypowiedzią osoby wyżej, ten człowik jest stworzony do grania całkiem nienormalnych ludzi :)

ocenił(a) film na 9
humanite

w całej kreacji chyba najbardziej podobało mi się kiedy Depp "tańczył" kiedy śpiewano o każdym z tych dzieciaków ;D jednym słowem: rozbrajający ;)