Charlie i fabryka czekolady

Charlie and the Chocolate Factory
2005
7,1 370 tys. ocen
7,1 10 1 369505
6,4 49 krytyków
Charlie i fabryka czekolady
powrót do forum filmu Charlie i fabryka czekolady

Ten reżyser to mój master!
Mówię do niego Yoda;)

ocenił(a) film na 8
WhiteDemon

Muszę zrobić ołtarz Burtonowi.
i wielu innym osobom.

WhiteDemon

Ja też go love :D
Moje oceny odnośnie jego paru filmów:

9. - 10/10
Charlie i fabryka czekolady - 10/10
Edward nożycoręki - 8/10
Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street - 10/10

A teraz pozostaje czekać na Alicję w krainie czarów (2010), która pewnie też będzie świetna!

Poza tym połączenie T. Burtona i J. Deep'a = zajebiste filmy :))

ocenił(a) film na 8
Kacper_1984

tak, Burton i Depp to zgrany duet.
Podobał mi się Batman (uwielbiam wszystkie części Batmana xD) wyreżyserowany przez Burtona. Tylko chciałam bym Deppa zobaczyć jako Jockera. ; >

famous_diva

Hehe, ale nie wszystkie marzenia się spełniają ;)
Zajrzyj do filmografii Depp'a, oprócz "Alicji w krainie czarów" wychodzi też znany chyba wszystkim "Piraci z Karaibów" vol. 4 ;)
Jeszcze są "Wrogowie publiczni" z tego roku, ale jeszcze nie widziałem.

ocenił(a) film na 8
Kacper_1984

a wiem, wiem! Czekam na to tyle i czekam. Tylko Alicję obejrzę w kinie z dubbingiem (Ble! ;/) i w domu, na spokojnie z napisami ; >

ocenił(a) film na 8
famous_diva

a Piratów uwielbiam! Mimo, że niektórzy mówią, że z tego robi się tasiemiec. Ja czekam na Piratów z Karaibów! O, tyle. (;

famous_diva

nie Piraci to nie będzie tasiemiec porostu jest parę wątków które trzeba wyjaśnić lub doprowadzić do finału więc jak najbardziej jestem za czwarta częścią tylko szkoda ze już nie można o tym powiedzieć trylogia Burtona :D

ocenił(a) film na 8
Kacper_1984

Tim Burton jest świetny, klimat, nastrój jaki tworzy w filmach Bardzo mi odpowiada. Jedyny film jaki skopał to Planeta Małp reszta co najmniej 8/10 jak dla mnie

ocenił(a) film na 8
M35K4LIN

Filmy Burtona są świetne, w niebanalny sposób pokazują trudne problemy. Depp wypada w jego, jak i innych filmach bardzo dobrze. Nawet jeśli w filmie "macza palce" tylko jeden z nich to i tak są to wydarzenia, gdy jest ich dwóch to powstaje arcydzieło.