Charlie i fabryka czekolady

Charlie and the Chocolate Factory
2005
7,1 370 tys. ocen
7,1 10 1 369505
6,4 49 krytyków
Charlie i fabryka czekolady
powrót do forum filmu Charlie i fabryka czekolady

Jednak nudny.

ocenił(a) film na 5

Po "Big Fish" Burtona spodziewałem sie czegos podobnego, wzruszającego i magicznego jak wczesniej wymieniony film. Jednak "Charlie..." zawiódł mnie na całej linii...Nie dotrwałem nawet do połowy filmu, chociaz poczatek zapowiadał sie bardzo ciekawie. Niestety w dalszym etapie filmu wieje nudą w kazdej minucie. Za długo te przedstawienie trwa....a niektóre momenty sa po prostu nieciekawe. Oczywiscie moze byc tak ze ogladałem film bedac nie w nastroju or something, jednak to dla filmu zadne wytłumaczenie by nie ogladnac go do konca. Nawet jak zawsze swietny Deep nie ratuje sytuacji. 5/10

użytkownik usunięty
MariOO_2

Zgadzam się. Bardzo lubię Burtona ale Charlie teraz zajął miejsce "Planety Małp" na liście najgorszych jego filmów. Film ten bardzo mnie wynudził i nie mogłem doczekać się końca seansu. Wizaulnie jest ok, ładna scenografia i niezłe efekty specjalnie ale tylko tyle. Czekam z niecierpliwością na "Gnijącą Pannę młodą" zwiastun jest świetny.

ocenił(a) film na 7
MariOO_2

Wy chłopacy chyba w ogóle nie posiadacie wyobraźni. Jak można ten film tak nisko oceniać?? Właśnie, że był super, nawet był wzruszający (albo to tylko mi się tak wydaje), jednak CHARLIE I FABRYKA CZEKOLADY jest super.