rola Joneggo Deppa w filmie mnie przeraziła... oglądając fil błam się go! Wg. mnie zachowywał się jak jakiś seryjny morderca, człowiek nie do końca zrównoważony psychicznie... bardziej niż na fabule filmu skupiałam się na tym co on zaraz zrobi! Ostatecznie moje wizje się nie spełniły aczkolwiek niepokój pozostał xP
a podobno we wcześniejszej wersji Wonka jest jeszcze gorszy więc to co tu mogliśmy zobaczyc było tzw.lżejszą wersją :D
czytając twoje odczucia dochodzę do wniosku,że mamy ze sobą wiele wspólnego,tyle że ja przezywam coś takiego u mnie w szkole na polskim; Wonka był dla mnie po prostu zabawny no i oczywiście trochę niepokojący ;)
Był lekko zeschizowany [nie mówię o Deppie, ale o Wonce xd]. No bo w końcu czy normalny człowiek dałby się zamknąć w fabryce na tyle lat, bez żadnego kontaktu z ludzkością? Ale cytując inny cudny film: "Geniusz i szaleństwo często ze sobą pograniczą". I Wonka był zarowno wariatem jak i geniuszem co trzeba mu przyznać xD Johnny mnie w tej roli raczej bawił, szczególnie jak podśpiewywał razem z tymi ludkami [wybaczcie, że nie pamiętam jak tam się zwały xD] i reagowął na wszelkie bliższe kontakty z ludźmi.
Te "ludziki" to Umpalumpasy!!! Ja naprawdę UWIELBIAM ten ich taniec:) Jest tak wściekle kiczowaty, że aż piękny (no może tu nieco przesadziłam);) Ale "umpy" są spoko!
dla mnie Deep doskonale odegrał swoją rolę był jak dla mnie po prostu genialny jedna z najlepszych ról w jakimkolwiek filmie jaką widziałem(moze to dlatego że zawsze lubiłem w filmach zwariowane osoby)
noo...xd, sorry jeżeli tym kogoś uraże ale ale taka mu charakteryzacje zrobili że wyglądał prawie jak Michael Jackson ;] i wydaje mi sie że nawet kształt ust jest u nich podobny ale Jackson już młody nie jest i to teraz u niego tragicznie wygląda ;/ u Jonnego lepiej oczywiście
ciągle patrzałam jaki jest podobny i miał bardzo zapadnięte policzki
i tez sie bałam :O
Mnie ogólnie rola Deppa nie porzeraziła,ale raczej jego obojętność w stosunku do tych dzieci!
Film bardzo mi sie podobał!!
Film bardzo mi się podobał, nie tylko dlatego, że grał tam Depp,ale cały obraz ludzkich charakterów był niesamowity jak dla mnie. Dałam się ponieś wodzom fantazji, niestety nie udało mi się zobaczyć końcówki filmu, bo niestety przyjechali goście i musiałam wyłączyć (myślałam że się załamię) możecie mi napisać co było po scenie jak Charlie z rodziną naprawia dach?? Bardzo proszę o odpowiedź!!!
Zdaje mi sie że póżniej było o tym jak Deep jadł u nich obiad bo Charlie pracował razem z nim w fabryce a na końcu sie okazało że domek przenieśli do fabryki na polana gdzie był wodospad z czekoladą.
Pozdrawiam:)