Charlie i fabryka czekolady

Charlie and the Chocolate Factory
2005
7,1 370 tys. ocen
7,1 10 1 369505
6,4 49 krytyków
Charlie i fabryka czekolady
powrót do forum filmu Charlie i fabryka czekolady

NARESZCIE!!!!!!

użytkownik usunięty

nareszcie najlepszy duet w historii kina znów razem!!!

użytkownik usunięty

wiem że to idiotyczne ze sam sobie odpowiadam ale...w sumie nic tam nie napisałem w tym komentarzu hehehehe:) tylko jakiś slogan...ogólnie rzecz biorąc to filmu nie widziałem, podobnie jak i trailerów ani niczego w tym rodzaju ale...plakat, krótki opis, i dwa nazwiska mi wystarczą...no i KAŻDA ekranizacja literatury dziecięcej jest warta zobaczenia!!! Jak zobacze film... coś się więcej napisze ... z pewnością entuzjastycznie:)

To nie tylko najlepszy duet ale i trio!!! Do genialnego aktorstwa Johnny'ego i magicznej reżyserii Burtona należy dodać jeszcze zawsze równie magiczną muzykę Elfmana! Film stworzony przez tą trójkę musi być doskonały:)

użytkownik usunięty
Vianne

No no no, oczywiście, nie da się ukryć, exactly!:)
no a poza tym jeszcze...to juz tak w "dalszym kregu" ale...nie zapominajmy o Helenie B C:)

Vianne

Dokładnie to samo chciałam powiedzieć. Mam nadzieje że to będzie znów tak piękne i wielkie jak Edward Nożycoręki.
Muzyka w Edwardzie była przepyszna. Reżyseria Tima Burtona również nienaganna. Noi gra Johnnego Deppa urzekająca. Ale niezapomnijmu też o Freddim Highmore on również zasługuje na wielkie brawa. Po tym jak zobaczyłam go w Marzycielu jestem w szoku że taki młody człowiek może posuadać taki wielki talent. Trzymam kciuki za film
Buziaki

kyanka

Oczywieście chodzi mi o ten tercet który dla mnie przemienia się w kwartet ;] (choć może wszyscy wspólnie ze sobą nie pracwali, ale trzeba przyznać że wielcy ludzie robią ten film.

użytkownik usunięty
kyanka

Właściwie kwintet - bo jeszcze Helena:)Rzeczywiście- razem jeszcze wszyscy nie pracowali ale spotykali sie już wcześniej w różnych konfiguracjach:)ale i tak wydaje mi sie że Johnny i pan Tim B. są tutaj...bezkonkurencyjnie najbardziej decydujący :) a Freddie Highmore tylko potwierdza że najlepsi aktorzy-dzieci rodzą sie w Anglii:) (nie mówiąc już o fantastycznym Finding Neverland... co powiedzieć o takim Tajemniczym Ogrodzie!!!???) no a poza Anglią to chyba jeszcze w Iranie (patrz Kolory raju i Dzieci niebios) ... wielcy ludzie robią film i w ciemno moge powiedzieć że bedzie super!!!:)

ocenił(a) film na 6

wyszedł ci oksymoron. Zabawnie brzmi nareszcie znów. A na film również czekam bo to w końcu remake świetnego filmu i ekranizacja świetnej książki. Pzdr