Charlie i fabryka czekolady

Charlie and the Chocolate Factory
2005
7,1 370 tys. ocen
7,1 10 1 369505
6,4 49 krytyków
Charlie i fabryka czekolady
powrót do forum filmu Charlie i fabryka czekolady

Totalne dno...

ocenił(a) film na 3

niestety ale głupi nudy i wogóle nie podobał mi się ani trochę

Adiskuter

A oglądałeś jakikolwiek inny film Burtona? Trzeba poczuć klimat tych obrazów. Nie wystarczy obejrzeć filmu trzeba go zrozumieć.

Moim zdaniem Burton + Depp = świetne kino.

Agony

Co wy z tym rozumieniem?
W tym filmie nie ma nic do zrozumienia....

Obejrzyj sobie filmy Bressona, Felliniego lub Bergmana.Wtedy pogadamy..

Justyna_0288

Mi nie chodzi o to, że ten film jest głęboki, czy wybitnie trudny. Po prostu niektórzy nie chwytają tego specyficznego świata i humoru Burtona.

Agony

Rozumiem, że nie każdemu się musi podobać, ale nazywanie tego filmu dnem jest przesadą. Dno to może być klan albo inne m jak miłość. A Charlie to kino rozrywkowe, ze specyficznym klimatem Burtona i...mi tam sie podobało ;)

ocenił(a) film na 8
Lady_From_Burton_World

film znajdzie uznanie jedynie u ludzi wrazliwych inni uznaja to za dno z wodorostami :)

Silent_Thelma

ludzie wrażliwi to docenią oryginał z 72 , a to coś uznają za dno z wodorostami...

Agony

specyficzny świat zbudowany za pomocą komputera...nie kupuje tego

Justyna_0288

Takie mamy czasy. Rozumiem, że jeszcze kilkanaście lat temu "kreowano" fantastyczne światy za pomocą innych metod. Wymagało to poświęcenia wielu ludzi aby stworzyć magie filmu. Scenografia musiała być budowana od podstaw itp. Teraz idziemy na "łatwizne" używając komputerów przy tworzeniu filmów fantasy?
Powtórze się: takie mamy czasy.

Agony

Chyba coś wam się pomyliło. To właśnie jest film, w którym użyto "innych metod". Burton i jego ziomy robili wszystko żeby nie iść na łatwiznę.
Najpierw się czegoś dowiedzcie o tym filmie a potem się przemądrzajcie.

ocenił(a) film na 9
Adiskuter

we współczesnych czasach nie ma czegoś takiego jak dno

ocenił(a) film na 8
untitled

przeciez fabryka nie byla robiona tylko przy uzyciu komputera !!!!!!!!!!! ... budowali scenografie wylewali litry płynu imitujacego czekolade czytalam o tym kiedys w machinie, pozatym teraz nie wszyscy ida na łatwizne czego dowodem jest oskarowy "piotrus i wilk"

Silent_Thelma

Ja to wiem. Dlatego napisałem "łatwizne" w cudzysłowie.