Charlie i fabryka czekolady

Charlie and the Chocolate Factory
2005
7,1 370 tys. ocen
7,1 10 1 369543
6,4 49 krytyków
Charlie i fabryka czekolady
powrót do forum filmu Charlie i fabryka czekolady

Willy Wonka po prostu wymiata, o tak, nie będę oryginalna. :D
Uśmiałam się z filmu, ale muzyka i teksty piosenek bez porównania.

ocenił(a) film na 10
jasna_cholera

Tak film jest naprawdę świetny. Świetny klimat, obsada (a szczególnie Johnny Depp :)), muzyka, humor, reżyseria... porostu wszystko. Ale najlepszy w tym filmie to Willy Wonka :)Polecam ten film wszystkim :)

ocenił(a) film na 8
zoolog100

Heh..zgadzam się z Wami :DDD

ocenił(a) film na 8
Dark__Lady__

też się podpisuję :D:D:D dla mnie bomba :D:D:D:D

ocenił(a) film na 3
jasna_cholera

nie zgadzam się z wami moi drodzy film nie był za bardzo ciekawy ale głupi i nudy takie moje zdanie

ocenił(a) film na 7
Adiskuter

Cóż, każdy ma prawo do własnego zdania. Ale gra Deppa [jak zwykle] powala.(: A o gustach się nie dyskutuje.

ocenił(a) film na 7
jasna_cholera

Oglądnąłem już koło 20 filmów z Deppem i mam jakieś dziwne przeczucie, że gdzieś już podobnie zagrał...może w Edwardzie, macie jakieś propozycję?

ocenił(a) film na 7
xxtylerdurdenxx

Nie wiem jaki to może być film, a Edwarda nie oglądałam, ale całkiem możliwe, że to był jakiś film Burtona.

ocenił(a) film na 10
jasna_cholera

No i kolejny dowód na to że nie kazdy rozumie filmu Burtona.
A JA JESTEM TYM SZCZESLIWCEM KTORY JE ROZUMIE <juhu!>

Bodysnatchers

film jest bardzo dobry 10/10 a johnny jak zwykle rewelacyjny

xxtylerdurdenxx

a moze w jezdzcu bez glowy;)

xxtylerdurdenxx

to a propo pytania xxtylerdurdenxx

ssarg

A Johnny jak zwykle wymiata xD! Czy jest film, w którym Johnny jest zły? :-) Niee <lol>

ocenił(a) film na 3
Miley27

A mnie ten film niestety nie zachwycił. Ot taki sobie film, anie słaby, anie dobry - typowy przecietniaczek. O wiele bardziej wolę starą wersję z i971 r, choc i ona specjalnie wybitnie nie była, to jednak lepsza od wersji Burtona. Ta zaś w pamiec nie zapada i szybko o niej się zapomina (no moze poza oryginalną rolą J. Deppa), a takie coś w przypadku tak fantasyzjnego filmu mniejsca mmiec nie powinno. 5/10

ocenił(a) film na 8
jasna_cholera

To prawda film jest świetny.... A w szczegolności rola Johnny'ego Deepa, ale on we wszystkich swoich filmach jest boski...:)