Willy Wonka po prostu wymiata, o tak, nie będę oryginalna. :D
Uśmiałam się z filmu, ale muzyka i teksty piosenek bez porównania.
Tak film jest naprawdę świetny. Świetny klimat, obsada (a szczególnie Johnny Depp :)), muzyka, humor, reżyseria... porostu wszystko. Ale najlepszy w tym filmie to Willy Wonka :)Polecam ten film wszystkim :)
nie zgadzam się z wami moi drodzy film nie był za bardzo ciekawy ale głupi i nudy takie moje zdanie
Cóż, każdy ma prawo do własnego zdania. Ale gra Deppa [jak zwykle] powala.(: A o gustach się nie dyskutuje.
Oglądnąłem już koło 20 filmów z Deppem i mam jakieś dziwne przeczucie, że gdzieś już podobnie zagrał...może w Edwardzie, macie jakieś propozycję?
Nie wiem jaki to może być film, a Edwarda nie oglądałam, ale całkiem możliwe, że to był jakiś film Burtona.
No i kolejny dowód na to że nie kazdy rozumie filmu Burtona.
A JA JESTEM TYM SZCZESLIWCEM KTORY JE ROZUMIE <juhu!>
A mnie ten film niestety nie zachwycił. Ot taki sobie film, anie słaby, anie dobry - typowy przecietniaczek. O wiele bardziej wolę starą wersję z i971 r, choc i ona specjalnie wybitnie nie była, to jednak lepsza od wersji Burtona. Ta zaś w pamiec nie zapada i szybko o niej się zapomina (no moze poza oryginalną rolą J. Deppa), a takie coś w przypadku tak fantasyzjnego filmu mniejsca mmiec nie powinno. 5/10