Charlie i fabryka czekolady

Charlie and the Chocolate Factory
2005
7,1 370 tys. ocen
7,1 10 1 369543
6,4 49 krytyków
Charlie i fabryka czekolady
powrót do forum filmu Charlie i fabryka czekolady

Po obejrzeniu jestem totalnie zakochana w Willym Wonce - Johnny Depp zagrał go idealnie - on jest stworzony do tej roli. Świetny film i to nie byle jaka bajeczka bo zawierała przesłanie i to bardzo mądre - naprawde daje do myślenia. Ta czekolada... mniam - wszystko w tej fabryce takie słodkie. Bardzo pozytywnie, jak znalazł do obejrzenia w święta.

martitka_89

Wonka był cudowny!!!

"W tej fabryce wszystko jest jadalne, nawet ja" - hehe podoba mi się to ;)

ocenił(a) film na 10
martitka_89

Tak Wonka był cudowny <3 <3 Idealnie został przedstawiony *_*

ocenił(a) film na 9
Basia_20

No, Wonka jest znakomity (: I te miny :) Ahh, nie ma to jak Johnny **;

martitka_89

miny to on strzelał :D :D :D

ocenił(a) film na 10
martitka_89

Noooo! Johnny ma talent do śmisznych min ;) w ogóle super z niego aktor.
Willy Wonka to świetna postać, a jeszcze tworzona przez Johnny'ego razem z Timem Burtonem to już kompletny odjazd! xD

ocenił(a) film na 10
martitka_89

Zgadzam się - film jest świetny, jeszcze lepsza gra Johnny Deppa :) Nie jest to zwykła bajka, ma "drugie dno". Najbardziej podobały mi się przypominajki z dzieciństwa Wonki - fajny motyw mistrzowsko wpleciony w fabułę filmu :)

Nataszka_2

Widzę, że nie tylko ja go polubiłam :)). Cały film był genialny, ale Johnny po prostu spisał sie na medal. Scena z wiewiórkami mnie rozwaliła, podobnie jak ze szklana windą i powitaniem (dodatkowy plus za piosenkę :)). Niby taka bajka dla dzieci a wyszła niezła komedia ;). Pozdr!

Lady_From_Burton_World

"Tutaj wszystko jest jadalne. Nawet ja.
Ale to sie nazywa kanibalizm
i w większości społeczeństw
jest zabronione"

-Blady jesteś.
-Dziękuje.

ocenił(a) film na 10
Lady_From_Burton_World

Tak, te sceny też są fajne :) Jest to z pewnością jeden z moich ulubionych filmów :))

ocenił(a) film na 10
martitka_89

Ja najbardziej lubię scenę jak Charlie czyści mu na końcu buty - tą ich cała rozmowę. I uwielbiam jak Willy Wonka mówi "WoooW" po tym swoim wystąpieniu i to przywitanie
"Good mornig, starshine
The Earth says hello" - haha nie wiem dlaczego to tak lubię :))

martitka_89

"Po obejrzeniu jestem totalnie zakochana w Willym Wonce" - ja też <3

Nieaktywny_2

-"Dziewczynko, podaj jakiś temat."
-"Guma do żucia."
-"Gumy do żucia nienawidzę i sie tego nie wstydzę" ;))'
To było super! W oryginale- "Chewing gum is really gross. Chewing gum I hate the most." :))
I love Willy Wonka ;) Pozdr!