Charlie i fabryka czekolady

Charlie and the Chocolate Factory
2005
7,1 370 tys. ocen
7,1 10 1 369543
6,4 49 krytyków
Charlie i fabryka czekolady
powrót do forum filmu Charlie i fabryka czekolady

Początek był bardzo dobry,ale później się troche zepsuło...jakieś sceny z głupkowatymi tańcami z tymi Oompa-Loompami...typowo dla dzieci,a ja już z tego wyrosłam.Dobrze,że Charliego zagrał Freddie Highmore,wcześniej widziałam go w marzycielu,grał tam też z Johnnym Deppem,czytałam ,że to Johnny Depp polecił Highmore'a Burtonowi do roli Charliego,bo był zachwycony jego wcześniejszą rolą w marzycielu.Nie dziwie się,Highmore naprawde dobrze tam zagrał.

Rashida

moim nieskromnym zdaniem Oompa-Loompasy byly super. fakt ogladalem ten film ze znajomymi na przegladzie, wypilo sie pare piwek i atmosfera byla mila. film z przeslaniem dla dzieci (chciaz niech ktores za ostatnie pieniadze, znalezione w dodatku na ulicy, kupi sobie czekolade, zamiast dac je swoim rodzicom). co do ubioru i gdy aktorow to ehhh jak wielu stwierdzam ze depp w tej roli byl rasowym gejem,takze stroj Oompa-Loompasow mogl niektorych ludzi skojarzyc z pewnymi sprawami

ocenił(a) film na 7
Rashida

Mi te małe, komiczne Oompa - loompy (czy jak im tam :D) w cale nie przeszkadzały, a wręcz przeciwnie. Nawet bardzo dobrze się stało, iż były w tym filmie. Przynajmiej można oderwać się od szarej rzeczywistości. Tak naprawdę, to każdy z nas jest po części dzieckiem i nigdy z tego nie wyrośnie, chociaż może się do tego nieprzynzawać, ale taka jest prawda.

ocenił(a) film na 7
Monica_Turner

Oompa - loompy skojarzyły mi się trochę z Teletubisiami :), ale ich piosenki utrzymane były w konwencji filmu - troche kiczowatej, cukierkowej, ale i baśniowej, magicznej i troche nostalgicznej... Oglądają ten film przynajmnije na chwile mozna zapomnieć o rzeczywistości. Burton trzyma poziom!! Bardzo dobra gra aktorska !
Wiecej takich filmów. Polecam.

Rashida

A moim zdaniem piosenki oompa loompów były najlepsze

ocenił(a) film na 10
GONZO_3

Boże, śmiałam się podczas nich histerycznie. Mam soundtrack, są wspaniałe! Mam banan na twarzy, gdy ich słucham. Muzyka pana Elfmana pierwsza klasa!

ocenił(a) film na 6
Rashida

"wkurzające tańczące oompa loompy zepsuły film"

Oh, I love it. :) To musiało być niezłe przeżycie. Wyobrażam sobie: Siedzisz w kinie oglądając film, aź tu nagle banda tańczących oompa loompów wpada wyjściem ewakuacyjnym, tańczy po sali, rozwala projektor i psuje kliszę. Nagrałaś to może? :))