Początek był bardzo dobry,ale później się troche zepsuło...jakieś sceny z głupkowatymi tańcami z tymi Oompa-Loompami...typowo dla dzieci,a ja już z tego wyrosłam.Dobrze,że Charliego zagrał Freddie Highmore,wcześniej widziałam go w marzycielu,grał tam też z Johnnym Deppem,czytałam ,że to Johnny Depp polecił Highmore'a Burtonowi do roli Charliego,bo był zachwycony jego wcześniejszą rolą w marzycielu.Nie dziwie się,Highmore naprawde dobrze tam zagrał.
moim nieskromnym zdaniem Oompa-Loompasy byly super. fakt ogladalem ten film ze znajomymi na przegladzie, wypilo sie pare piwek i atmosfera byla mila. film z przeslaniem dla dzieci (chciaz niech ktores za ostatnie pieniadze, znalezione w dodatku na ulicy, kupi sobie czekolade, zamiast dac je swoim rodzicom). co do ubioru i gdy aktorow to ehhh jak wielu stwierdzam ze depp w tej roli byl rasowym gejem,takze stroj Oompa-Loompasow mogl niektorych ludzi skojarzyc z pewnymi sprawami
Mi te małe, komiczne Oompa - loompy (czy jak im tam :D) w cale nie przeszkadzały, a wręcz przeciwnie. Nawet bardzo dobrze się stało, iż były w tym filmie. Przynajmiej można oderwać się od szarej rzeczywistości. Tak naprawdę, to każdy z nas jest po części dzieckiem i nigdy z tego nie wyrośnie, chociaż może się do tego nieprzynzawać, ale taka jest prawda.
Oompa - loompy skojarzyły mi się trochę z Teletubisiami :), ale ich piosenki utrzymane były w konwencji filmu - troche kiczowatej, cukierkowej, ale i baśniowej, magicznej i troche nostalgicznej... Oglądają ten film przynajmnije na chwile mozna zapomnieć o rzeczywistości. Burton trzyma poziom!! Bardzo dobra gra aktorska !
Wiecej takich filmów. Polecam.
Boże, śmiałam się podczas nich histerycznie. Mam soundtrack, są wspaniałe! Mam banan na twarzy, gdy ich słucham. Muzyka pana Elfmana pierwsza klasa!
"wkurzające tańczące oompa loompy zepsuły film"
Oh, I love it. :) To musiało być niezłe przeżycie. Wyobrażam sobie: Siedzisz w kinie oglądając film, aź tu nagle banda tańczących oompa loompów wpada wyjściem ewakuacyjnym, tańczy po sali, rozwala projektor i psuje kliszę. Nagrałaś to może? :))