PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=835425}
6,6 6,7 tys. ocen
6,6 10 1 6684
5,4 21 krytyków
Cherry: Niewinność utracona
powrót do forum filmu Cherry: Niewinność utracona

Ksiązka Nico Walkera "Swieży" (Polski tytul) jest świetna a szczególnie audiobook. Smutna historia a jednoczesnie śmialem sie na głos do tego napisana oryginalnym jezykiem, czuć tam prawdę.

ocenił(a) film na 6
Mektub83

A film widziałeś? Za co ewentualnie zabrać się najpierw, bo audiobooków również dużo słucham, ale podobno film jest dobry, więc nie wiem czy nie ulegnę pokusie i zacznę od niego, później odczekam z rok, żeby zapomnieć szczegóły fabuły i wtedy wezmę się za audiobooka.

Przy okazji - wskutek przebytej choroby mam problemy z pamięcią krótkotrwałą i nie tylko, ma to negatywne i pozytywne strony. Właśnie z tych pozytywnych mam to, że często zapominam, że widziałem dany film, lub słuchałem audiobooka, lepiej pamiętam to, co robiłem w dzieciństwie lub jako nastolatek, niż to co się działo przedwczoraj/tydzień temu/czasem dłużej.

Niestety przez to nie potrafię zapomnieć takich filmów jak: Obcy, Coś, Predator, Terminator, Star Wars, Krwawy sport, Mucha, Pi i wiele innych, które widziałem pierwszy raz w młodym wieku, a do tego często do nich wracałem, bo lubię filmy w takim klimacie.

Mój post to nie żart, pozdrawiam.

Pyrogenus

Jeszcze nie widzialem filmu, ale z checia zobacze jak gdzies sie pojawi. Nie mam niestety apple tv. No ja lubie zaczynac od ksiazki a jesli jest audiobook to wlasnie audiobook. Powiem ci ze ja tez czesto zapominam film czy tez ksiazke i czesto wracam to tych najlepszych jak np. Diuna (audiobook w interpretacji Krzysztofa Gosztyly) jest cudny. Tez lubie filmy w takim klimacie jak Obcy, Terminator czy Mucha :) Muche musze sobie Odswierzyc bo jak bylem maly to pamietam bylem przerazony :)
pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
Mektub83

Ja audiobooki z racji męczących się oczu, poza tym ze świetnym lektorem można również wejść mocno w klimat książki, albo te audiobooki z podkładami dźwiękowymi - polecam wypróbować jakiś z Audioteki. Co do Muchy również chcę sobie za jakiś czas odświeżyć i to obie wersje (ta z 1958r również jest bardzo dobra), pozdrawiam.