PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33246}
7,4 96 tys. ocen
7,4 10 1 95715
7,3 40 krytyków
Chicago
powrót do forum filmu Chicago

Już widziałem:

All that jazz - Cały ten zgiełk
Cotton Club
Sweeney Todd + wszystkie Burtona
Romeo i Julia (1996)
Chicago

Interesują mnie filmy na 8-9/10 a najlepiej arcydzieła.
Z góry dzięks:)

Maskaradore_

jedyne musicale, które widziałam to:
"Grease" i "Moulin Rouge". Minie się podobały,
ale wiadomo, że wszystko jest rzeczą gustu.
Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 6
Maskaradore_

Phantom of the Opera.
według mnie najckliwszy i najlepszy.

ocenił(a) film na 9
Margit_S

Widziałem na DKF'ie. Bardzo dobry.
thx
.
.
.
.
.

Maskaradore_

"Hair", "Blues Brothers"

ocenił(a) film na 9
Dimensh

Moulin Rouge! Moulin Rouge! Moulin Rouge! Moulin Rouge! Moulin Rouge!

ocenił(a) film na 9
Marvin

Z tych niewymienionych to jeszcze "Hair Spray" (niekoniecznie ten z 2007), Across the Universe (świetna muzyka Beatelsów!) no i wkrótce będzie premiera Mamma Mia (z piosenkami ABBy).

ocenił(a) film na 9
CLiCK

Dzięks.
Co do muzy Beatlesów, to przypomniało mi się, że widziałem jeszcze Yellow Submarine, choć to bardziej teledysk, ale chyba można podciągnąć.

ocenił(a) film na 9
Maskaradore_

Dreamgirls - Też Billa Condona (8 nominacji do Oscara, więc chyba nie jest taki zły:p)
oraz Moulin Rouge, Upiór w Operze, Skrzypek na dachu.
pzdr:)

ocenił(a) film na 7
PrzemeQ_2

Moulin rouge - uwielbiam, skrzypek na dachu - "lektura" xD, upiór w operze - polecam ;) grease - warto ;)

użytkownik usunięty
Maskaradore_

Arcydzieła, musicale wszechczasów to: "Cabaret" (król wszystkich musicali) z boską Lizą Minnelli i fenomenalnym Joelem Greyem (i z 8 Oscarami), "West Side Story" (8 Oscarów), "The Sound of Music" (5 Oscarów). Aż dziwne, że nikt ich jeszcze nie wymienił. Chociaż mają już swoje lata, to ogląda się je i dziś z wielką przyjemnością. Wszystkie są na Youtubie, więc nie trzeba daleko szukać.

Niesamowity jest też "Dancer in the Dark" z Bjoerk. Fenomenalny, urzekający, ale podszyty smutkiem.

ocenił(a) film na 10

Ja bym jeszcze dodała "Jezus Christ super star"

ocenił(a) film na 10
Maskaradore_

lista baaardzo subiektywna:
'grease'. o jena, jena, te piosenki! te głosy! ten tapir! antydepreseant, działa lepiej niż prozac:)

'zabawna buzia'. całkiem przyjemne filmidełko, choć nie koniecznie "superhiperekstra" dzieło. dla uroczej, pląsającej audrey zawsze warto zobaczyć :p

'tańcząc w ciemnościach'. dość nietypowy jak na musical, nie każdemu się to może spodobać, ale... bjork, bjork i jeszcze raz bjork. jeżu przenaświętszy, ależ ona ma głos! a bjork plus radiohead? cut, mjut!

'deszczowa piosenka'. absolutny klasyk, moim zdaniem w ogóle się nie zestarzał. no i to stepowanie, które zawsze wprawiało mnie w zachwyt.

'Cabaret'.złamałam swoją zasadę nieużywania wielkich liter, ale ten film poprostu trzeba odznaczyć w ten sposób. jak dla mnie jeden z najlepszych filmów muzycznych.

Maskaradore_

"My Fair Lady" - tam Audrey Hepburn też śpiewa i to całkiem fajnie;p w ogóle fajny film, polecam;]

ocenił(a) film na 8
Maskaradore_

Dorzucę od siebie "Sławę" i "Bal".

ocenił(a) film na 9
Maskaradore_

Moulin Rouge i Upiór z opery

ocenił(a) film na 6
Monika_59

Cabaret z Liza Minelli :)

!!!

i jeszcze Upior w Operze

ocenił(a) film na 8
187

Deszczowa piosenka!
Beksa - mój ulubiony film;)

ocenił(a) film na 9
Maskaradore_

Moulin Rouge i Jesus Christ superstar - arcydzieła

Sentyment mam do Grease a ostatnio bardzo podobało mi się Across the Universe :)

Maskaradore_

Ja jeszcze dorzucę Gorączkę Sobotniej Nocy z Travoltą.Światna muzyka Bee Gees :))

Maskaradore_

Cabaret - absolutny klasyk i nieobędzie się bez niego
Moulin Rouge! - świetny musical, według mnie lepszy od Chicago
Tańcząc w ciemnościach - musical, nie musical. Bardzo nietypowy jak na ten gatunek, ale rówież moim skromnym zdaniem każdy miłośnik kina powinien zobaczyć, bo to arcydzieło. No i Bjork - klękajcie narody!

ocenił(a) film na 6
Maskaradore_

WEST SIDE STORY (10 Oscarów!) - super musical z piękną muzyką, układami choreograficznymi i legendarnymi tancerzami. I ciekawą tragiczną historią.
Jeden z zaledwie kilku filmów, którym dałam 10 na filmweb.

ocenił(a) film na 8
abigail_

Oczywiście Moulin Rouge!!!
Coś wspaniałego :)

ocenił(a) film na 10
przemek_791

Moulin Rouge i zdecydowanie upiór w operze, ale to zależy od gustu...

ocenił(a) film na 10
Maskaradore_

Moja lista, kolejnosc dowolna, jedne lubie mniej a inne bardziej, ale generalnie jestem dosc poblazliwa wobec kazdego filmu, zwacego sie musicalem ;)
1.Cabaret
2.Chicago
3.Moulin Rouge
4.Chitty Chitty Bang Bang
5.Deszczowa Piosenka
6.Hello Dolly
7.Ray
8.Dreamgirls
9.What love has got to do with it
10.Sound of Music
11.Sweeney Todd
12.Hairspray
13.West Side Story
14. Grease
15.My Fair Lady- widzialam tylko sztuke teatralna, ale mi sie podobala :)

A teraz wydrukuj liste i zalaminuj ;)

Maskaradore_

the rocky horror picture show the rocky horror picture show

makiwaro

Hallo Szpicbródka czyli ostatni występ króla kasiarzy

ocenił(a) film na 10
Maskaradore_

Ja polecam również "Tańcząc w ciemnościach" (Dancer in the dark) z Bjork ;) Wspaniała rola.. troche nie typowy musical ale super ;)

Maskaradore_

Dodam w takim razie jeszcze swoje wykrzykniki ;P
Moulin Rouge! Moulin Rouge! Moulin Rouge! Moulin Rouge! Moulin Rouge!
Obowiązkowo wersję z wykrzyknikiem, ta bez wykrzyknika jest niestety za mało wykrzyknikowa.
I przy okazji "Kabaret" ;P

Maskaradore_

poza tymi już wymienionymi (aaa Upiór i Hair!)
polecam musical (niestety tylko teatralny, nie ma ekranizacji.. JESZCZE;-)) Notre Dame de Paris, w roli Dzwonnika Garou. świetna choreografia, muzyka. cudo. w sumie cały jest wrzucony na YT (po francusku z ang. napisami), polecam zajrzeć;)

Maskaradore_

Upiór w operze, Moulin Rouge!
Powtarzają się te tytuły, ale chyba to o czymś świadczy xD