PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33246}
7,4 96 tys. ocen
7,4 10 1 95715
7,3 40 krytyków
Chicago
powrót do forum filmu Chicago

Niesamowity

ocenił(a) film na 10

Film niesamowity, porywający, na swój sposób szalony. Niezwykła historia opowiedziana w cudowny sposób, zachowana symbolika postaci (Katalin Helinszki na przykład, która jako jedyna niewinna, została najsrożej ukarana) i fenomenalna muzyka cudownego Danny'ego Elfmana!

GE-NIA-LNA kreacja Zety - Jones, która przyćmiła swoim talentem nawet pierwszoplanową Zellweger. Jestem pod wielkim wrażeniem jej umiejętności, a jeśli ona również wykonywała partie śpiewane, to mojemu zachwytowi nie będzie końca.

No i muzyczne perełki, fenomenalne i bezapelacyjnie najlepsze Cell Block Tango, All That Jazz i finałowa piosenka.

10/10

ellaine_2

Nie pozostaje mi nic innego jak podpisać się pod tym rękami i ... czym tam jeszcze będę mogła ;)

ellaine_2

Chicago porywa... ilekroć oglądam ten film to baaardzo żałuję, że bezpowrotnie minęła atmosfera lat 20. i 30... jazz, wodewil i whiskey.. eh...

ocenił(a) film na 10
ellaine_2

Chicago to dla mnie jeden z najlepszych musicali. Świetnie zrobiony, cudny klimat zdemoralizowanego lekko gangsterskiego miasta. Wspaniała Zellweger i Jones, naprawdę godne uwagi.10/10

ocenił(a) film na 10
ellaine_2

Zgadzam się w pełni. Muzyka była fenomenalna ,a Zeta-Jones zagrała rzeczywiście dużo lepiej od Zellweger.Moim zdaniem najlepszy musical jaki powstał, a zaraz za nim słynny "Moulin Rouge".