Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

The Curious Case of Benjamin Button
2008
7,7 518 tys. ocen
7,7 10 1 518138
6,6 68 krytyków
Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
powrót do forum filmu Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

0/10 - Nuda

ocenił(a) film na 3

Nie dałem rady obejrzeć do końca. Takiej szmiry dawno nie widziałem. Nie ma w tym filmie nic ciekawego od strony fabuły. Nie ma ani jednego wątku, który wywołuje w widzu jakieś refleksje lub emocje. Jedyna reakcja podczas oglądania, to bębniący w uszach głos mówiący "kiedy to się, q..a, skończy!?!". Szczerze odradzam!

ocenił(a) film na 8
ploosh_2

Mylisz się. Jest całe mnóstwo wątków, które wywołują w widzu emocję. Oglądanie staruszka, który jak mały chłopiec poznaje świat z różnych stron. Zostaje wrzucony w świat dorosłych mimo iż powinien bawić się z rówieśnikami. Wychowywanie dziecka w domu starców, praca chłopca/staruszka na statku, kontakty z resztą ludzi, uczcie rosnące między nim i Daisy... Samo oglądanie jak zmienia się fizyczność bohatera jest interesujące! I teraz zobacz: Masz stertę wątków, które same w sobie są ciekawe, a dodatkowo zostały przypisane surrealistycznej postaci Benjamina. To jest nic? To jest za dużo jak na jeden raz, więc szczerze polecam dwa, a nawet trzy seanse.

ósemeczka z umownym plusem jak dla mnie.

ocenił(a) film na 8
explojah

ja i te najbardziej nużące i nieciekawe staram się obejrzeć do końca, a jeśli tego nie zrobię- nie oceniam. co i Tobie radzę.

ocenił(a) film na 4
explojah

Mylisz się :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))))))))

ocenił(a) film na 9
ploosh_2

Może i dla niektórych był nudny bo jeśli ktoś preferuje jakieś filmy akcji bądź trzymające w napięciu no to raczej nie jest film dla niego. TYlko do cholery po co wybiera dramat a później jedzie po nim na forum..w swoim gatunku ten film jest naprawdę doskonały;)

ocenił(a) film na 10
Magdalicious

jak ktoś idzie na film tylko dlatego że jest wszędzie reklamowany, choć
z góry wie że i tak film nie przypadnie mu do gustu to tak pozniej jest.
Ja tam też nie oglądam pewnych filmow bo wiem że nie przypadną mi do
gustu i tyle. dla mnie Ciekawy Przypadek był genialny

ocenił(a) film na 1
ploosh_2

Oglądałem odyseje 2001 która uważam za najlepszy film SF.
Ale to to coś ,jest tak nudne.1/10

ploosh_2

Muszę Cię zmartwić - jeśli te głosy, nie pochodziły od twojej laski, to znaczy, że źle z Tobą; zaczynasz słyszeć głosy i to w dodatku takie, które bębnią...

ocenił(a) film na 3
ploosh_2

Dla mnie film też nudny.Spodziewałem się naprawde dobrego i ciakawego filmu. Jednak ten film nie przypadł mi do gustu. Ciężko dotrwać do końca.