Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

The Curious Case of Benjamin Button
2008
7,7 518 tys. ocen
7,7 10 1 518098
6,6 68 krytyków
Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
powrót do forum filmu Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

Kiedy jakiś czas temu usłyszałem o historii chłopca ktory rodzi się jako starzec, następnie młodnieje, -nie wiedziałem co myśleć.... Oglądając ten film na samym początku pomyślałem jakie to proste, wytłumaczyli wszystko chorobą która przecież jednak nie istnieje, zdażyć sie nie może i nie ma racji bytu w naszym świecie... jednak z każdą następną minutą zrozumiałem, że sama choroba czy jej naukowe podłoże(to czy jest autentyczna czy nie) nie jest istotne.... autentyczny jest jednak problem do którego zmierzał opowiadający 'Benjamin', problem -UPŁYWAJĄCEGO CZASU... oraz (nie)zwykła chęć życia którą każdy ma wszczepioną naturalnie w swoją osobowość niezależnie od warunków czy szerokości geograficznej na której się znajduje... Człowiek ma pragnienie życia i dzielenia się każdą poznaną chwilą z tymi których kocha, w najmniej odpowiednim momencie przychodzi (zawsze za wcześnie) śmierć.... Która rozrywa to co rozerwalne ale nie może rozerwać tego co wciąż żyje, uczuć bliskich i ich pamięci... Niektórzy obojętnie przechodzą nad tym tematem jak koło budki z obwarzankami, natomiast są i tacy którzy te sprawy starają się zrozumieć.... Film pokazuje wolę życia i siłe, OGROMNĄ SIŁĘ KTÓRA DRZEMIE W MIŁOŚCI....

PS. dla wszystkich poszukiwaczy efektów specjalnych i mocnych wrażeń, -TO NIE JEST BATMAN!!!!!!!!!!!

użytkownik usunięty
tytusjasz

zgadzam się.

mi się film strasznie podobał
szkoda, że dostał tylko 3 Oskary.

do tych co mówią że za długi:
trzeba by było być mistrzem żeby zmieścić całe życie Benjamina i jeszcze ciekawość całej historii w jakiejś 1 godzinie :D