Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

The Curious Case of Benjamin Button
2008
7,7 518 tys. ocen
7,7 10 1 518138
6,6 68 krytyków
Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
powrót do forum filmu Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

które słowa najbardziej zapadły Wam w głowach????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????/

ocenił(a) film na 9
BaBa_DaGa

"For what it's worth: it's never too late or, in my case, too early to be whoever you want to be. There's no time limit, stop whenever you want. You can change or stay the same, there are no rules to this thing. We can make the best or the worst of it. I hope you make the best of it. And I hope you see things that startle you. I hope you feel things you never felt before. I hope you meet people with a different point of view. I hope you live a life you're proud of. If you find that you're not, I hope you have the strength to start all over again."

miss_russ

te które wypowiedziała ta babka co grała na fortepianie, nie pamietam dokladnie (o zgrozo :P) coś takiego: ''śmierć jest potrzebna żeby wiedzieć jaką wartość miał ten człowiek''

ocenił(a) film na 9
miss_russ

Zgadam się. Te słowa mnie wzruszyły i zaczęłam się od razu zastanawiać nad moim życiem, czy jestem z niego dumna, czy się spełniam, realizuję moje marzenia.
Chociaż jest wiele innych bardzo mądrych kwestii, to ta zapadła mi w pamięć najbardziej.

ocenił(a) film na 10
BaBa_DaGa

be whoever you want to be- zdecdowanie to

ocenił(a) film na 10
BaBa_DaGa

"PEWNYCH RZECZY NIGDY SIĘ NIE ZAPOMINA" jak damnie jest na topie... takie życie

vasken

Proponuję zajrzeć do tematu - Najlepsze cytaty

matczuk82

a wiesz, że 7 razy trafił mnie piorun?

ocenił(a) film na 1
BaBa_DaGa

jedna fraza hucząca przez cały film w mojej głowie: "Kiedy to badziewie się skończy?!?!?". Może to jakaś wiadomość podprogowa zakodowana w scenariuszu... Niestety - z braku odpowiedzi wyszedłem z kina przed końcem :)

ocenił(a) film na 10
ploosh

to co ~miss_russ ;-)

"czas nie ma znaczenia, Można zacząć w dowolnym momencie.Możesz sie zmienić lub nie. Nic tego nie przesądza. Swój czas możesz pożytkować lub tracić.Mam nadzieje ze spotka Cię to co najlpesze. Że doświadczysz zdarzeń które Cie zaskoczą. Doznasz nieznanych emocji. Poznasz ludzi o innych opglądach.Przeżyjesz dumnie swoje życie. A jesli cos sie nie uda - że znajdziesz dość sił by zacząć wszytsko od nowa..."

ocenił(a) film na 9
BaBa_DaGa

Chyba te z finału. W sumie było w tym filmie pare ładnych tekstów.

BaBa_DaGa

7 .. ale wygladam na straszego xD
.. rozwalajacy tekst