PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123383}

Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

The Curious Case of Benjamin Button
2008
7,7 518 tys. ocen
7,7 10 1 517519
6,5 90 krytyków
Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
powrót do forum filmu Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

Ten film to coś wspaniałego (szczerze mówiąc nie spodziewałem się, że będzie aż tak dobry). Ma wszystko i jeszcze więcej, w trakcie niego, śmiejesz się, płaczesz, zastanawiasz się, po prostu w niesamowity sposób doświadczasz życia bohatera i przeżywasz je. To coś niesamowitego, naprawdę polecam, choć nie wszystkim, fanom rzeźni, strzałów itd., wręcz odradzam, gdyż wyjdą z kina przed końcem, ponieważ ten film ma głębsze wartości, a oni stwierdzą że to nudy, nic ciekawego, szkoda ich czasu. Ten film jest dla ludzi, którzy potrafią docenić, "magię" tego genialnego obrazu.

Musze przyznać, że miłym zaskoczeniem jest rola Pitta, nie mam zarzutów, zresztą, ogólnie nie można się tu uczepić do aktorstwa, muzyka jeszcze lepsza, dodaje niesamowitego klimatu, po prost film to ARCYDZIEŁO.

PS. Proszę bez tekstów, że nie mam racji, że jestem zmanierowanym wyznawcą kina "ambitnego", a takich filmów nikt nie lubi, bo to nudy. Otóż z góry mówię, że NIE. Mam 13 lat i od czasu do czasu lubię też obejrzeć typowo komercjalne filmy, ale zdecydowanie wole takie, które przemyślam godziny, dni itd. bo od tego one są (moim zdaniem).