Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

The Curious Case of Benjamin Button
2008
7,7 518 tys. ocen
7,7 10 1 518098
6,6 68 krytyków
Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
powrót do forum filmu Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

Dobry

ocenił(a) film na 7

Gwiazdorska obsada w postaci Brada Pitta, Cate Blanchett powinna świadczyć, że film będzie rewelacyjny. Przynajmniej według mnie,, ale rewelacyjny nie byl. Dobry ...owszem. Bo inny. Motyw młodniejącego straca był ciekawy, bo czegoś takiego jeszcze nie było. Sama historia B.Buttona była ciekawa, wiele przezył. Chociaż film który trwa ok.3 godzin.... przesada. po prostu ciągnął sie strasznie...
3 oscary... hmmm.. co tu dużo mówić no może na niektóre zasłuzył może nie.. wg mnie powinien dostać w kilku innych kategoriach.... Ale cóż.... wybor Akademii...
Sam film jest dość ciekawy tylko za długi. Podobaly mi sie niektóre sceny, gdzie inne znowuu byly mocno pzesadzone.. badz nudne..
Ciekawe było przypatruywanie jak B.B się cofa zewnętrznie ale starzeje wewnetrznei, takie zetkniecie ze sobą dwoch przeciwnych światów było ciekawe...
Końcówk abyła wzruszająca...ale ja sie wzrusze na każdym filmie prawie.. więc ;p;p;p
Ogólnei moge polecic film :D

ocenił(a) film na 10
Justine_3

Jestem tego samego zdania
Film ciekawy i historia bardzo fajna ale ogólnie ciągnie się film zdecydowanie za długo

Godny polecenia film

A co do Oskarów-wybór akademii

ocenił(a) film na 7
Justine_3

Ja co do długości filmu akurat nie mam zastrzeżeń.Przede wszystkim świetny pomysł z głównym bohaterem,znakomita charakteryzacja i efekty...wszystko to za "jedyne" 150 mln dolarów.No właśnie,wszystko ładnie dopracowane,ale co z tego?Film był po prostu dobry i nic więcej.Obejrzeć i zapomnieć.Spodziewałem się,że Fincher zrobi coś lepszego,niezapomnianego,coś na miarę Forresta Gumpa,niestety zawiodłem się,ale takie zawody mógłbym przeżywać częściej,bo film ostatecznie i tak oceniłem 7/10.

Justine_3

Cóż, mnie nie dłużył się wcale. Ani razu nie spojrzałem na zegarek.
Dopiero kiedy wyszedłem z kina zauważyłem która jest godzina (nie
sprawdziłem wcześniej ile trwa film). Może po prostu tak mnie
zaabsorbowała historia Benjamina ;)

Co do Oscarów, to szkoda, że nie dostał statuetki w żadnej z
podstawowych kategorii. Ale szczerze mówiąc, nie jestem zaskoczony, mimo
iż kibicowałem mu. Akademia raczej nie daje nagród tego typu filmom.
Najbardziej jednak żałuję, że rola Blanchett w tym filmie nie została w
ogóle zauważona, nie tylko przez Akademię, ale także przy okazji innych
nagród. Moim zdaniem zagrała popisowo.

ocenił(a) film na 7
Arcanus

Dokladnie rzecz ujmując każdy swój gust jednych wciąga drugich nie..
Ale zgodze sie z arson665, też spodziewałam sie czegos co bardziej utkwi w pamięci...
No ale nie mozna mieć wszystkiego,...niestety.

A co do Oscarów, to myslę, że Hugh jackman spisał sie niesamowicie :D :D w roli prowadzącego..:D
Nie wiem tylko co tam na scenie robiła Zanessa....