Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

The Curious Case of Benjamin Button
2008
7,7 518 tys. ocen
7,7 10 1 518138
6,6 68 krytyków
Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
powrót do forum filmu Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

Mi to sie wydaje, ze rzeczywiscie ktos powinien stworzyc oddzielne forum dla "filmoznawcow", ktorzy sie zachwycaja tym "dzelem". Prosze, tylo nie wyjezdzajcie mi tu z gustami, bo gdyby wszyscy tak mysleli to zawod krytyka filmowego przestalby istniec. Przestancie sie rzucac na ludzi, ktorzy bardzo slusznie zjechali ten film i zacznijcie z pokora uzupelniac braki filmowe, bo to rozwija wrazliwosc i uczy rozrozniac dzielo od kiczu. Nie bede sie rozpisywal nas tym czemu w/w jest slaby bo to kilka osob juz zrobilo. Chce tylko dodac, ze to nie ma znaczenia, ktora ksiazka byla pierwsza. One i tak w wiekszosci przypadkow sa tylko szkicem do filmu. Ja nie rozumiem tylko producentow i rezysera, ktorzy skazani byli na porazke prowadzac narracje w identyczny sposob co w Forescie...a jeszce jedno - przewijajacy sie motyw umierajacej Cate powinien znalezc sie na pierwszym miejscu wsrod "Najbardziej wkurzajacych motywow" kina tzw. ambitnego:)

seb33

Absolutnie się zgadzam! Film fatalny... za długi, nudny i cholernie niezaskakujący.