Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

The Curious Case of Benjamin Button
2008
7,7 518 tys. ocen
7,7 10 1 518077
6,6 68 krytyków
Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
powrót do forum filmu Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

Fantastyczny !!!

ocenił(a) film na 9

Właśnie skończyłam oglądanie filmu i muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem. Charakteryzacja super! Historia super! Nastrój super! Rzeczywiście fantastyka, ale szczerze wam powiem, że tak wzruszającego filmu to ja dawno nie widziałam.

PS: Podobał mi się ten dziadek siedmiokrotnie strzelony piorunami. Sympatyczny element filmu :)

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
alinah

Właśnie jak raz po raz wstawiali tego 'dziadka z piorunami' myślałam sobie, 'durnie, liczą, że ktoś się z tego śmiać będzie'. Chcieli pewnie troszeczkę humoru wprowadzić do tego filmu, acz im nie wyszło wg mnie. Dla mnie to był taki przerywnik, przecinek, w sumie nawet brudny, mały kleks nikomu niepotrzebny. Ale widać niektórzy dopatrzyli się w tym sympatyczności no i dobrze w sumie. Dla każdego coś miłego. ;)

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
askadze

Może ten motyw był zbędny. Ale to było takie naturalne. Dziadek w końcu miał jakieś tam zaniki pamięci i za każdym razem mówi o tych piorunach. Ten pan był taki uroczy. Przy czym potem, przy ostatniej scenie z piorunem dokończył: "Może Bóg daje mi do zrozumienia jakie mam szczęście żyć". Czy coś podobnego. Nie pamiętam.

Do całego filmu to ma się przecudownie. Tak uważam :)

ocenił(a) film na 10
alinah

ja jeszcze nie widziałam filmu ale z chęcią go obejrzę. nie jestem pewna ale niektóre sceny tego filmu nagrywano chyba w Zgorzelcu, wiecie może coś na ten temat???

ocenił(a) film na 9
nikita121

Jeśli masz okazję, to obejrzyj go w kinie. Usiądź gdzieś, gdzie nikt nie będzie ci przeszkadzał. Żadnego popkornu i koli. Po prostu film. Nie pożałujesz :)
A co do scen nagrywanych w Zgorzelcu. Nie wiem. Raczej wątpię. Gdyby tak było, Polacy wiedzieliby o tym bardzo szybko :)