PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123383}

Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

The Curious Case of Benjamin Button
2008
7,7 517 tys. ocen
7,7 10 1 516574
6,5 88 krytyków
Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
powrót do forum filmu Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

Może i czuć w tym Gumpa, jednak ja uważam, że oba filmy są genialne w swojej dziedzinie.

Brad po raz kolejny udowodnił, że jest mega wszechstronnym aktorem, nie wiem czy w obecnych czasach nie należałoby go nazwać jednym z najlepszych aktorów wszechczasów.
Po tym, jak zagrał homoseksualistę w filmie braci Cohen... przekonałam się, że jest niezły.
Ale w tym filmie po prostu przerósł samego siebie :)

Film ze znakomitą muzyką, pięknymi zdjęciami ... ogólnie jestem po prostu zachwycona.

Popłakałam się z 5 razy, co zdarza mi się na filmach rzadko. Sam motyw zegara cofającego się do tyłu... który był tylko symbolem, a jednak cały film był z nim związany.
Miłość, przemijanie, przyjaźń, dusza, braterstwo. Jak mało teraz możemy obejrzeć filmów, które w tak genialny sposób poruszają wszystkie te kwestie. W każdym filmie mamy walkę dobra ze złem, śmierć, zabijanie, okrucieństwo.

The Curious Case of Benjamin Button jest nieskazitelny.
Pokazał walkę człowieka innego, to, jak się zmieniał. Jak dojrzewał w swoim kierunku, pokazał to, że każdy z nas zmierza w tym samym kierunku
- by umrzeć. Ale nie pokazali tego, pokazując jednego psychola z nożem, albo terrorystę z bombą rozwalającego cały New York czy Biały Dom.
Pokazali, jako człowieka, który idąc przez życie z dobrym spojrzeniem, pracując, doświadczając... znowu staje się zależnym od innych, aż w końcu umiera.

Wspaniały film, na prawdę!

Wiem, że być może zostanę teraz zaatakowana przez ludzi, którzy oglądając film stwierdzili, że to bajeczka.
Uważam, że tylko patrząc duszą można ujrzeć w tym filmie, coś innego niż bajkę.
Oskar, murowany! :)

Pozdrowienia dla ludzi z tym czymś ;D

pomidoresssss

"Sam motyw zegara cofającego się do tyłu... " Ciężko by było, żeby cofał się do przodu.

ocenił(a) film na 8
dnfa

Drogi/a dnfa wiesz jesli masz pisac glupoty to wcale nie pisz, bo czepiasz sie a w wypowiedzi pomidoresssss chyba chodzi o cos innego.

Ja zgadzam się w 100% piękny film ktory powinien obejzec kazdy i moze dzieki temu ruszyc glowa i zastanowic sie nad sobą i swoim zyciem....

kamarza

chyba obejrzeć, jak się nie umie pisać, to lepiej nie pisać w ogóle!!!

ocenił(a) film na 10
dnfa

Uważam, że tylko patrząc duszą można ujrzeć w tym filmie, coś innego niż bajkę. <-----zgadzam się:):):)

ocenił(a) film na 8
dnfa

czep się psiego ogona z tego co wiem to tutaj dyskutujemy o filmach a nie ortografii...

kamarza

W sumie racja, ale estetyka również by się przydała...
Nie na darmo powstały książki i słownik.
Ja nikogo nie obrażam, jedynie poprawiam. Nie widzę w tym nic złego.