Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

The Curious Case of Benjamin Button
2008
7,7 518 tys. ocen
7,7 10 1 518098
6,6 68 krytyków
Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
powrót do forum filmu Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

Wiadomo- dobra gra aktorska, Muzyka i możnaby wymieniaćw nieskończoność. Kino jednak nużące, musiałem wziaść to na dwa podejścia, bo naprawde długie i momentami nudnawe. Napewno zasługuję na UWAGĘ, zastanowienie się nad sensem istnienia ludzkiego, wszystkiego co nas otacza i co przemija, ale niestety nie na oskara. Aczkolwiek POLECAM

użytkownik usunięty
McCoy

heh, tez 2 razy obejrzałam ten film - najpierw private show, potem na duzym ekranie. No cóż...może ze względu na ten wszechobecny zachwyt... Nie mam jakiś dużych zastrzeżeń, tylko żal, że gra Brada woła o pomstę do nieba, jak sobie przypomnę jego role z Fight Club czy 7. Sam obraz, refleksje na temat życia na pewno zapadają w pamięć, ale jakiś niedosyt pozostał... Może to wszystko wydaje się trochę za sztuczne... Nie wiem, może do 3 razy sztuka ;) Na pewno zastanowię się jeszcze nad oceną tego filmu. Na razie moimi faworytami do Oscara są Lektor i Slumdog, ze wskazaniem na Lektora ;)

McCoy

ciekawe podsumowanie filmu: kino nużące aczkolwiek polecam? rozumiem że po prstu treści poruszane w filmie nie są ulubionymi, ale są na tyle ważne że "wypada" się nimi zainteresować;] co do treści w nich zawartych w zupełności się zgadzam i również polecam obejrzenie filmu. no poza tym warto objerzeć choćby ze względu na świetną obsadę i doskonałą w każdym calu oprawę.

ocenił(a) film na 5
dianex

Kino nużące ale polecam również. A to dlatego właśnie, że przez ten obraz właśnie uświadamiasz sobie tak bardzo że przecież jesteśmy wszyscy dziećmi, odchodząc.
Takie właśnie silne wrażenie zrobiły na mnie ostatnie kilkadziesiąt minut filmu.
Co nie znaczy że film nie momentami był nużący.