Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

The Curious Case of Benjamin Button
2008
7,7 518 tys. ocen
7,7 10 1 518098
6,6 68 krytyków
Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
powrót do forum filmu Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

Mdliło mnie od niektórych ujęć wiecznie młodego Pitta na motorze, na żaglówce etc. Ewidentnie Fincher złożył pięknemu Bradowi hołd. Film przegadany, pomysł z młodnieniem - owszem ciekawy, ale na pomyśle tylko się skończyło. Obraz jest zlepkiem ładnych ujęć i frazesów. Ledwie muska historię Ameryki, a warto tu przywołać film "Forresta Gump", gdzie była ona dobrze wpleciona w fabułę. Żadnych odkrywczych prawd, takie filmowe carpe diem silące się na ambitne kino.

ocenił(a) film na 4
Supermarket

Zgadzam sie, film nudny. Niestety ... :| Ehh dla tych co spać po nocach nie mogą w czasie ogladania zasna na pewno :D

ocenił(a) film na 10
Supermarket

jesteś nie poważny , film 10/10
ja jestem zachwycony

Supermarket

popieram, nudzilo mi sie i nie moglam sie doczekac konca. patrzenie na starego Brada - wcale nie ciekawe, jako mlodszy oczywiscie mily dla oka. poza tym nic w tym filmie mnie nie zainteresowalo, moze fakt ze Blanchet zachodzi w ciaze majac 41-2 lat i nie boi sie np. ze to juz troszke zagrozenia dla dziecka i dla niej..... ale to juz off topik

ocenił(a) film na 4
Supermarket

Dokładnie! zgadzam się całkowicie z fragmentem "zlepek ładnych ujęc i frazesów". Dużo ładnych scen nie daje dobrego, głębokiego filmu, o którym nie zapomina się zaraz po jego obejrzeniu.

Supermarket

Rzeczywiście, trochę się dłużyło parę scen. Zupełnie niepotrzebny był ten motyw ze starą Daisy. Ew. można było dać go na początek i na koniec, a resztę wyciąć.

ocenił(a) film na 8
Jesus_Mordino

tez skojarzyl mi sie momentem z Forrestem ale nie bede porównywac bo Hanks to moj ulubiony aktor a opowiesc o Gumpie to najlepszy film na swiecie...ale nie o tym. 'Ciekawy przypadek...' dla mnie był naprawde ciekawy. Charakteryzacja bomba! Gra aktorska tez. A ujecia młodego Brada były potrzebne do koncepcji filmu :) zrobił na mnie wielkie wrazenie ten film ,naprawde! polecam kazdemu, jesli oczywiscie jego gusta wykraczają poza głupiutkie amerykanskie komedie :)